21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Konzervirana hrana i novčane donacije za topli obrok korisnika Pučke kuhinje

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Situacija u Caritasovoj pučkoj kuhinji je zadovoljavajuća. Ne manjka zadovoljstva ni kod korisnika ni kod djelatnika, a prema povratnim informacijama zadovoljni su i donatori koji redovito podržavaju rad Pučke kuhinje, potvrdila je voditeljica Renata Keškić.

Iako broj varira iz dana u dan, svakodnevno kuhaju 150 toplih obroka za korisnike u Vinkovcima i Vukovaru.

„U Došašću, vremenu prije Božića pojačane su aktivnosti Kuhinje. Trudimo se osigurati što kvalitetniji i bolji obrok za naše korisnike. Budući da je krenulo hladnije vrijeme povećava se i njihov broj”, kaže Keškić koja s nama dijeli ciljane potrebe uoči najradosnijeg kršćanskog blagdana.

Naime, i građani mogu pomoći, samoinicijativno ili putem svojih župa, kroz projekt “Veliko srce za male ljude” koji se provodi već osmu godinu u ovo vrijeme, a svrha je prikupiti živežne namirnice te financijska sredstva, kojima se osigurava topli obrok i bolji život korisnicima. Osim blagdana, pomoći možemo i tijekom godine, dapače.

„Uvijek nam dobro dođe konzervirana hrana kao što su: mesni naresci, paštete, riblje konzerve, juhe u vrećici, trajno mlijeko, ulje, sol, tijesto, rajčica brik, začin Vegeta, riža, ocat, palenta. Pozivamo i proizvođače povrća i voća, OPG-ove da nam se jave ako imaju viška za podijeliti”, poručuje voditeljica Pučke kuhinje.


Radno vrijeme Caritasove pučke kuhinje Vinkovci je od ponedjeljka do petka od 7 do 15 h na adresi Zvonarska 60, u blizini Opće bolnice Vinkovci, a primaju i novčane uplate.

„Zahvalni smo Bogu i svim našim donatorima, Gradu Vinkovci i Vukovar i Vukovarsko-srijemskoj Županiji koji su nam podrška u radu. Budimo solidarni. Za nas vjernike, prvi je Bog bio solidaran s nama, došao je na ovaj svijet kako bi nam pomogao. Biti solidaran znači uočiti tuđu potrebu i na nju pozitivno odgovoriti. Biti solidaran znači imati veliko srce za drugoga. Dakle, imajmo veliko srce ljubavi za tzv. male ljude, za ljude u potrebi”, poručuje Keškić.

Dodajmo na kraju kako u većini vinkovačkih župa sva milostinja prikupljena tijekom misa zornica odlazi za potrebe Pučke kuhinje, kao i ona prikupljena na misi na groblju za Svi svete.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno