4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Košarkašku senzaciju u najstarijem europskom naselju zaključila pobjeda Prointera

Više od autora

- vl promo-

Nakon dubrovačkog Kneževa dvora, šibenske tvrđave Svetog Mihovila, zadarskog Foruma, vukovarskog dvorca Eltz, uz Bosut u Vinkovcima odigran je PRO 3×3 Tour košarkaški turnir. Na mjestu gdje je pronađen najstariji indoeuropski kalendar Vinkovčani su svjedočili jednoj pravoj košarkaškoj senzaciji.

Ne čudi, jer PRO 3×3 Tour nije bio samo sportski događaj i sportska promocija nego i ona turistička koja je u dva dana preko 10 sati programa Sport kluba emitirana u izravnom prijenosu ostatku Hrvatske, ali i susjednim zemljama. Razglednica je to našega grada vrijedna divljenja koja, osim sporta, prikazuje i naše kulturno bogatstvo.

„Očekivao sam da će biti spektakl jer Vinkovci su željni košarke i sporta, ali i atraktivne zabave. Vjerujem da smo probudili uspavani košarkaški grad te da će nakon večerašnje večeri naša sportska igrališta ponovno biti puna košarkaškim ekipama i da ćemo ulicama grada čuti zvukove lopte, obruča i mrežice”, rekao je zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca, Josip Romić.

Natjecanje je okupilo deset momčadi koje su u petak razigravale po skupinama, dok je subota bila rezervirana za veliko finale u kojemu je na kraju slavila ekipa 3×3 Prointer Inving pobjedivši Aluplastik Živinice rezultatom 21:16. Domaća momčad Košarkaški klub Vinkovci ispala je u četvrtfinalu od, na koncu drugoplasiranog, Aluplastika.

Svoje košarkaško umijeće pokazali su i vinkovački osnovnoškolci, a najbolji među njima bili su Šabani, učenici Osnovna škola Ivana Mažuranića.

„Veliko hvala i Sport klubu jer smo u ova dva dana imali više od deset sati direktnog prijenosa Vinkovaca i ovog sportskog događaja. Naša publika je predivna, a organizatori su napomenuli kako do sada nigdje nisu imali ovako vatrenu publiku i navijanje. Zato im neizmjerno hvala. Zahvalio bih se i svim našim sponzorima, ali i volonterima jer bez njih bi ovakav spektakl bilo teško organizirati”, riječi su zahvale Josipa Romića.

Najhrabriji među publikom okušali su se u gađanju trica, a najmirniju ruku imao je Jakov Vujeva koji se okitio laskavom titulom najboljeg vinkovačkog tricaša.Recimo još kako je cilj ovog događaja bila popularizacija novog olimpijskog sporta te vratiti basket na vinkovačke ulice jer je nekoć bio jedan od najpopularnijih sportova u gradu. Ako je suditi prema mlađim naraštajima – cilj je ispunjen.

Organizatori turnira iz Udruge Pro 3×3 nisu skrivali oduševljenje Vinkovcima, ljudima, atmosferom – kako kažu, daleko najboljom nego u ostalim gradovima.

„Odličan je turnir, organizacija stvarno na vrhunskom nivou, publika je sportska. Ugodno smo se osjećali u Vinkovcima i gledat ćemo da ispoštujemo svaki sljedeći turnir koji se ovdje bude održavao”, istaknuo je Stefan Milošević MVP turnira (najbolji igrač) koji dolazi iz pobjedničke ekipe 3×3 Prointer Invinga.

Foto: Stefan Milošević – MVP turnira

Dodao je kako je konkurencija bila iznimno jaka što je iznjedrilo tri do četiri jako dobre momčadi.

„Ono što veseli je velika posjećenost i pune tribine. Košarka 3×3 brzorastući je sport koji ima perspektivu, a u konačnici radi se o olimpijskom sportu i nama je u ministarstvu izrazito drago što su se našli entuzijasti koji su zajedno s Hrvatskim košarkaškim savezom pokrenuli ovu cjelokupnu priču”, navodi ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta, Krešimir Šamija.

Kroz dva dana održavanja ovog prestižnog turnira vinkovačka publika je užarenom atmosferom iz Vinkovaca ovom dijelu Europe poslala zapanjujuće slike i pripomogla PRO 3×3 Touru da grad na Bosutu vrati na košarkašku kartu Hrvatske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno