U velikoj gradskoj Vijećnici večeras je članicama i članovima Vukovarsko – srijemskog HDZ – a svoj program predstavili kandidati za novo vodstvo ove stranke. Opcija za promjene u HDZ- u i to u sastavu Miro Kovač kao kandidat za predsjednika, Ivana Penava, kandidat za zamjenika predsjednika i Davor Ivo Stier kandidat za potpredsjednika.

Predstavljajući svoj program Miro Kovač poručio je okupljenima kako je prošlo vrijeme upravljanja strankom po načelu HDZ to sam ja. Zatomili smo svoj ego i ujedinjeni ponudili članovima stranke  promjenu aktualnog smjera koji nas vodi u treće posrnuće na predstojećim parlamentarnim izborima.  U upravljanju strankom vodit ćemo se načelom kako su hdz u prvom redu svi njegovi  članovi, a dužnost vodstva je da sluša njihov glas.

Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika članstvu je poručio kako treba zaustaviti uvozni lobi koji urušava hrvatsko gospodarstvo. Podsjetio je na neprocesuiranje ratnih zločina i poručio kako je krajnje vrijeme da se napokon prijeđe s riječi na djela.

Davor Ivo Stier kandidat za potpredsjednika HDZ – a koji kaže kako hrvatsku guši i mlade tjera izvan zemlje  nepravda koja proizlazi iz klijentelizma i ortačkog kapitalizma. Mi se dičimo vjerom svojih predaka  i želimo svjetonazorski hdz vratiti u okvire istinskog domoljublja,  demokrscanstva i narodnjaštva.

Govorio je i Ivica Čutura, koordinator za županiju koji je okupljene članove stranke pozvao da svojom savjesti i razumom, sudjeluju na predstojećim unutarstranačkim izborima

Podsjetimo, izbori za predsjednika, zamjenika predsjednika i četiri potpredsjednika HDZ – a, održati će se 15. ožujka 2020., godine, prvi puta po načelu „jedan član – jedan glas”.