26 C
Vinkovci
Srijeda, 27. rujna 2023.

Kraj studenog u Močvari zauzimaju Kadavar s odličnim supportima

Više od autora

- vl promo-

Distune promotion 30. studenog u Močvaru dovodi Kadavar! Prije glavnih zvijezda nastupit će nizozemski Death Alley i njemački Mantar.

KADAVAR (Njemačka)
Teoretski, pa i praktično vrlo je teško zamišljati i smišljati a kamoli istraživati i na kraju nekako postići da se bar na trenutak možemo vratiti u prošlost. Međutim, postoje i oni kojima to na simboličan način ipak uspijeva. Stoga se neki od tih malobrojnih sretnika mogu pronaći u i glazbenom projektu koji postoji već 8 godina a dolaze nam iz Berlina pod imenom Kadavar.

Već po izlasku istoimenog debi albuma iz 2012. moglo se naslutiti da se radi o epskom djelu vješto vođenom rifovima koji katkad nalikuju i na doom, čime je Kadavar nanovo očarao sve poklonike hard rocka iz 70-ih poput Black Sabbatha ili Pentagrama.

U svojoj novoj europskoj turneju napokon dolaze i u Hrvatsku gdje će promovirati svoj novi album (izlazi na jesen) u pravoj klupskoj atmosferi koju pruža Močvara.

Uz vlastiti topli vintage šarm koji je prožet psihodelijom poput ranih Hawkinda, bez oklijevanja možemo reći da je trio koji čini ovaj bend pronašao magičnu formulu – formula koja jamči visoku prodaju ploča i zajedničke nastupe s bendovima kao što je Sleep, Saint Vitus, Pentagram i Electric Wizard; kao i nastupe na najvećim festivalima od kojih treba posebno izdvojiti ‘Yellowstock’, ‘Fusion Festival’ i ‘Stoned from the Underground’.

Na temelju izrečenog možemo podvući crtu da se radi o jednima od najboljih scenskih izvođača.

KADAVAR: THE OLD MAN [VIDEO]

DEATH ALLEY (Nizozemska)

Novovalna nizozemska produkcija buke iznjedrila je bend koji izrasta na oštrim rubovima Motorheadovog rock ‘n’ rolla, pogonjen MC5-ovim protopunkom, iskovan na temeljima Black Sabbatha. Death Alley zrači jedinstvenom sirovošću sa dodatkom Blue Oyster Culta na stereoidima. Death Alley kombinira ingeniozne prštave gitarske dionice s intenzivnim silovitim bubnjanjem, gdje su i gitare i bubanj i gromoglasni bas kompletirani energično nabijenim vokalom.

DEATH ALLEY: STALK EYED [LIVE]

MANTAR (Njemačka)

Ovaj je bend zaravo duo, startali su kao sludge mašina sa sjevera Njemačke. Mantar je razorno divljaštvo gitare i bubnja s doom prizvukom – mračni, žilavi i bez picajzliranja. Bend je nastao 2012., a dosad iza sebe imaju 3 albuma. Mladi su prvaci kultnog metal labela Nuclear Blast Records. Topla su preporuka ljubiteljima Darkthronea, Motorheada i ranih Melvinsa.

MANTAR: CROSS THE CROSS [VIDEO]

Upad u pretprodaji: 80 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 100 KN.

Ulaznice u pretprodaji potražite u Dirty Old Shop-u, Tratinska 18.  Online ulaznice: Entrio.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno