17 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Krajem rujna ćemo u kinima gledati zanimljivi potencijalni hit Crni član KKKlana

Više od autora

- vl promo-

Od producenata Oscarom nagrađenog filma “Get Out” u kina stiže “Crni član KKKlana” (BlacKkKlansman, 2018.) novi potencijal za hit, nastao prema nevjerojatnoj istinitoj priči.

Vizionarski redatelj Spike Lee donosi nam nevjerojatnu istinitu priču o američkom junaku. Rane su 1970-e godine, a Ron Stallworth (John David Washington) postaje prvi afroamerički detektiv koji služi u policijskoj postaji u Colorado Springsu. Odlučan u namjeri da se iskaže, Stallworth se hrabro otiskuje na opasnu misiju: prijevarom ulazi u redove Ku Klux Klana i izlaže se njihovom djelovanju. Ku Klux Klan sistematski zagovara superiornost i prevlast bijele rase, kao i antisemitizam te homofobiju. Na Stallworthov nagovor, na zadatku mu se uskoro pridružuje iskusniji kolega, Židov Flip Zimmerman (Adam Driver) te dvojac zajedno otpočinje istragu života. Udružuju se protiv ekstremističke organizacije koja pokušava sanirati svoju inače nasilnu retoriku kako bi se svidjela mnoštvu i privukla nove sljedbenike ove ideologije mržnje. Cilj Stallworthovog tajnog zadatka jest razotkriti lokalno djelovanje KKK-a i stati mu na kraj.

“Crni član KKKlana” biografska je filmska priča s elementima komedije i drama, nastala prema scenariju Charliea Wachtela, Davida Rabinowitza, Kevina Willmottanta te Spikea Leea, na temelju memoara Black Klansman Rona Stallwortha iz 2014. godine. Priču su na veliko platno svojim glumačkim talentima uvjerljivo prenijeli John David Washington u glavnoj ulozi te Adam Driver, Laura Harrier, Topher Grace i drugi, a u hrvatska kina posredstvom Editusa stiže na 27. rujna ove godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno