3 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Kralj Arthur: Legenda o maču (King Arthur: Legend Of The Sword, 2017.)

Više od autora

- vl promo-

Još krajem travnja je u najluksuznijem kinu u Hrvatskoj, Kaptol Boutique Cinema By CineStar, održana posebna projekcija filma ‘Kralj Arthur: Legenda o maču’. Nova je to akcijska avantura slavnog redatelja Guya Ritchieja.

Film prati priču mladog Arthura, koji nakon što mu otac bude ubijen, a zli stric Vortigern nasilno preuzme krunu, izgubi nasljeđe te se nađe na nemilost mračnih ulica grada. Život mu se u potpunosti promijeni kada izvuče mač Excalibur iz kamena i sazna pravu istinu o svome porijeklu. Arthur uz pomoć prijatelja kreće u epsku bitku za povratak prijestolja i najslavniji mač u povijesti.

Redatelj Guy Ritchie unio je u ovu poznatu vitešku priču elemente magije i fantazije, kao i svoj dinamični stil režije, u kojem se izmjenjuju ubrzani kadrovi, brzi dijalozi i sjajni soundtrack.

Glavna uloga pripala je Charlie Hunnamu, koji je široj publici poznat po ulozi u hvaljenoj seriji ‘Sinovi Anarhije’. Britanski glumac Jude Law pojavljuje se u ulozi njegovog strica Vortigerna, a Eric Bana glumi Arthurovog oca.


Guy Ritchie je režirao film prema scenariju koji je napisao u suradnji s Jobyjem Haroldom i Lionelom Wigramom. Producenti su, dobitnik nagrade Oscar Akiva Goldsman, Joby Harold, Tory Tunnell, Steve Clark-Hall, Guy Ritchie i Lionel Wigram. Izvršni producenti su David Dobkin i Bruce Berman. Kreativni tim uključuje direktora fotografije Johna Mathiesona, umjetničku direktoricu Gemmu Jackson, montažera Jamesa Herberta, kostimografkinju Annie Symons te majstora vizualnih efekata Nicka Davisa. Glazbu je kreirao Daniel Pemberton.

‘Kralj Arthur: Legenda o maču’ u distribuciji Blitza kreće s kino prikazivanjem u svim CineStar kinima 11. svibnja, i to u najboljim formatima REALD 3D  i 4DX, a ulaznice se mogu kupiti na blagajnama CineStara te online.

Distribucija: Blitz film i video, 2017.

TRAILER / KRALJ ARTHUR: LEGENDA O MAČU [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno