mozaik...vinkovci...16.02.2018. centar za rehabilitaciju "mala terezija", ustanova za skrb o osobama s tjelesnim i mentalnim ostecenjima; sa sticenicima doma odrzana dvodnevna radionica foto saveza hrvatske u suradnji s fotoklubom "vinkovci"; radili se kemogrami te njigovom fragmentarnom upotrebom ukrasavala jaja za uskrs; radionicu vodili tajnik foto saveza hrvatske predrag bosnar, zlata medak koja je zaduzena za rad s mladima u fsh i mirjana pesec iz fotokluba "vinkovci" foto Gordan Paniæ
- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U Centru za rehabilitaciju “Mala Terezija” u Vinkovcima održana je dvodnevna kreativna radionica Hrvatskog fotosaveza i Fotokluba Vinkovci.

Prvi dio radionice je bio razvijanje priče na fotopapiru, koristeći razvijače i fiksire te su dobili svoj kemogram koji je bio poseban. U drugom su dijelu radionice od tih kemograma rezali i trgali sitne komadiće papira kako bi napravili svoje uskršnje jaje koje je drugačije od ostalih, koristeći fotografiju bez fotoaparata. Radionica je bila poprilično zahtjevna, no njome su razvijali svoje motoričke vještine.

Mladi ljudi s različitim vrstama teškoća, od kojih su mnoge vezane uz teškoće u koordinaciji, baš ovakvim radionicama razvijaju svoju kreativnost i pomaže im se u razvoju. Koliko god mladi imali problema zbog svojih teškoća, oni su jako motivirani za rad. U svemu ovome našli su veliko zadovoljstvo, pokazali strpljivost i, ono najbitnije, nitko nije želio odustati.

U ovoj godini planirano je oko 21. radionica s mladima i djecom koja imaju teškoće u razvoju.