Sportska dvorana “Lenije” u Vinkovcima izgrađena je 1993. godine za potrebe košarkaškog kluba, a koristila se i kao dvorana za tjelesne aktivnosti Poljoprivredno-šumarske škole i Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovci. Budući da je dvorana dotrajala te ne zadovoljava suvremeni standard toplinske zaštite objekta Vukovarsko-srijemska županija prijavila je projekt energetske obnove dvorane, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Prijeko potrebni radovi i sanacije financiraju se sredstvima ESI fondova, a realiziraju se u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije 2014.-2020.

Početak radova na energetskoj obnovi ove sportske dvorane danas je i službeno obilježen. Uz ravnatelje srednjih škola, predstavnika izvođača radova obilježavanju je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Jadranka Mustapić – Karlić.

“U srpnju je s tvrtkom Grand iz Županje potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi dvorane u vrijednosti 8.563.982,50 kn, od čega se gotovo 80% projekta sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak sredstava osigurala je Vukovarsko-srijemska županija.”, istaknula je Jadranka Mustapić-Karlić dodavši kako je obnova rezultat kontinuiranog truda koji je Županija ulagala da se ova derutna sportska ustanova sanira, obnovi i osposobi za rad te time unaprijedi kvaliteta života krajnjih korisnika i ostalih građana.

Cijeli objekt je u izrazito lošem stanju, istaknuo je Dražen Vincetić, direktor tvrtke Grand iz Županje, nakon što je obišao prostor dvorane.”Potrebno je u cijelosti sanirati krov, a tu je još niz građevinsko-obrtničkih, elektrotehničkih i strojarskih zahvata, kao i zamjena parketa.”, rekao je Vincetić. Rok za dovršetak radova na energetskoj obnovi sportske dvorane “Lenije” je 12 mjeseci, ali Vincetić kaže kako će oni biti završeni i prije toga roka.

Obnovljena dvorana služit će prije svega potrebama Poljoprivredno šumarske škole i Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrije Štampara u Vinkovcima za nastavu tjelesnog odgoja, a uz rekreativnu funkciju koja će biti dostupna građanima, dvorana će se koristiti i za održavanje utakmica. “U posljednje tri godine od kako dvorana nije u funkciji snalazili smo kako smo znali i umjeli i konačno s današnjim danom počinje njezina obnova koju smo s velikim nestrpljenjem iščekivali.”, rekao je Josip Šuker ravnatelj Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara.