2 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Krenule online prijave za nacionalnu nagradu Suncokret ruralnog turizma

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ započela je osma nacionalna akcija Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2020., koja je ove godine dobila i engleski dodatak Sunflower Award i najavila međunarodni karakter projekta.
Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, kako objavljuju, godinama se intenzivno i sustavno bavi poticanjem razvoja ruralnog turizma, podržavanjem i kreiranjem projekata u ruralnim prostorima, opstankom i razvojem hrvatskog sela.
„Nismo htjeli odustati ni u ovim izazovnim vremenima za gospodarstvo jer upravo sada, kada se suočavamo s globalnom krizom, turistička seljačka obiteljska gospodarstva i ruralno-turistički subjekti trebaju najveću podršku“, ističe Dijana Katica, predsjednica Udruge.
Prijave za nacionalnu nagradu Suncokret ruralnog turizma traju do 15. listopada. Kandidate prijavljuju jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice i slične organizacije,  zbog novonastale situacije isključivo putem web obrasca na internet stranici udruge. Prijave će se automatski objaviti na web stranici s fotografijama i opisom projekta pa će prvi put od ove godine uz stručnu komisiju, kandidate ocjenjivati i javnost.
Kandidati u izboru mogu biti turistička seljačka gospodarstava, poduzetnici u ruralnom turizmu, projekti/nositelji pojedinih projekata, odnosno sadržaja sukladno natječajnoj dokumentaciji i Pravilniku objavljenima na web stranici Udruge.
Novim uvjetima prilagođeni su i nazivi kategorija. Ima ih sedam, a birat će se najbolja Turistička seljačka gospodarstva, Tradicijska (ruralna) domaćinstva, Tradicijska (ruralna) gastronomija, Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, Ruralno turistički projekti, Projekti – nositelji zaštićenih i marketinških oznaka i Vinski turizam, koji će se i ove godine dodijeliti pod pokroviteljstvom Europske kulturne rute Iter Vitis.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno