Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske policijski službenici su utvrdili dva kršenja mjere samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat. Jučer, 30. lipnja dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Otoka zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teška krađa“ i „Krađa“ na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Naime, 44-godišnjak je 14. lipnja provalio u osobni automobil „VW Golf“ vinkovačkih registracijskih oznaka parkiran kod mjesnog groblja u Privlaci dok se vlasnik nalazio na groblju te iz automobila otuđio novčanik s osobnim dokumentima i novcem. Također, 25. srpnja na parkingu gradskog groblja u Županji, 44-godišnjak je iz nezaključanog osobnog automobila „Mercedes“ županjskih registracijskih oznaka otuđio ruksak u kojem je bio novčanik s osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Osumnjičenik je danas, 31. srpnja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Nadalje, jučer, 30. srpnja oko 17 sati prijavljen je nestanak 69-godišnjaka iz Borova koji je posljednji put viđen oko 13,30 sati na obali Dunava u predjelu „Sremčeva skela“ u Borovu kada je izjavio kako će preplivati Dunav te otišao uzvodno radi pronalaska pogodnog mjesta za ulazak u rijeku. Policijski službenici su sa službenim psom vršili pretragu terena do mraka, a jutros su se u pretragu uključili i pripadnici HGSS-a.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (granični prijelaz Bajakovo). Policija izdvaja postupanje policijskih službenika Postaje prometne policije Vinkovci koji su jučer, 30. srpnja u 10,45 sati, prilikom nadzora cestovnog prometa na autocesti Zagreb-Lipovac pomoću uređaja za mjerenje brzine izmjerili brzinu kretanja osobnog automobila „BMW“ srpskih registracijskih oznaka od 243 km/h, što umanjeno za sigurnosnu razliku od 10% iznosi 218 km/h na dionici gdje je brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču, 37-godišnjem državljaninu Republike Srbije, izdan je prekršajni nalog u iznosu od 5.000 kuna i zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.