Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Borova zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina rezultiralo je zaplijenom 770 kg duhana i drugih predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su jučer, 3. lipnja, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, pretražili više obiteljskih kuća u Borovu koje je 46-godišnjak koristio, prilikom čega je pronađeno 770,3 kg duhana u kartonskim kutijama i pvc vrećama bez obveznih markica Ministarstva financija RH te električni stroj za rezanje duhana i električni stroj za ovlaživanje duhanskih prerađevina. Pretragom je pronađen i novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna u različitim valutama za koji postoji sumnja da je stečen kaznenim djelom.

Pronađeni predmeti su oduzeti, a 46-godišnjak je danas, 4. lipnja, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Vrijednost zaplijenjenog duhana u prodaji na ilegalnom tržištu je 154.000,00 kuna, dok trošarina po kilogramu duhana iznosi 800,00 kuna iz čega proizlazi da je državni proračun oštećen za 616.000,00 kuna.

O zaplijeni slijedi obavijest i Područnom carinskom uredu Osijek radi provođenja porezno-upravnog postupka naplate trošarina od 46-godišnjaka.

Jučer, 3. lipnja, oko 16 sati na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Zlatana Sremca u Vinkovcima došlo je do požara na parkiranom osobnom automobilu 42-godišnjaka iz Vinkovaca. Djelatnici JVP Grada Vinkovaca ugasili su požar. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Izvršenim očevidom, protupožarni inspektor PU vukovarsko-srijemske utvrdio je kako je požar izbio zbog curenja benzina iz neispravnog crijeva po zagrijanim dijelovima ispušnog sustava te je uslijed razvijanja toplinske energije došlo do zapaljenja dijelova motora.

Stanje u prometu

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene (Vinkovci, Vukovar), te četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Gradište, Cerić).