15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Kritika čistog razuma dobila i video uprizorenje

Više od autora

- vl promo-m_seine_kritika-cistog-razuma_spot

Varaždinski kantautor Seine, iza kojeg se ne skriva Ivan Ščapec, objavio je video spot za pjesmu ‘Kritika čistog razuma’. Spot je režirala Marina Uzelac, poznata po suradnji s bendovima Artan Lili, Grupa Ti i Nežni Dalibor, te Dražen Hižak, poznati varaždinski programer-vagabundo, koji potpisuje i digitalnu obradu psihodelijom. Video je napravljen uz pomoć programskog jezika processing, kojim se pomoću koda stvara vizualizacija.

Kao što ‘Kritika’ nije politička pjesma, tako jest o hrani. Video spot ostavlja gledatelja u nedoumici: da li je pjesma zaista o hrani ili ona u kontekstu spota funkcionira kao metonimija za ljudske potrebe u općenitom smislu, tako predstavljajući tjelesno, životinjsko i nemilosrdno, nasuprot duhovnoj uzvišenosti koncepta morala te čovjeka, njegova demiurga? O svemu ovom autor se izjasnio kako ‘kanibalizam ne opravdava besvijest’ te da bi ‘ljudožderi ipak morali biti u stanju voljeti se, potrebama usprkos. Ako mogu životinje, mogu i hamburgeri.’

Također, Seine najavljuje i balkansku turneju gdje će u 7 dana odsvirati 8 koncerata. Po povratku će zajedno sa svojim producentom Mekotanovićem nastupiti i na sjeveru Hrvatske.

VIDEO Kritika čistog razuma (Spot)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno