U ranim jutarnjim satima, 14. lipnja, pri izlaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Bajakovo kontroliran je osobni automobil „Opel Astra“ austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Srbije. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da registarske pločice ne pripadaju navedenom automobilu te da su za pločicama nadležne vlasti u Austriji raspisale potragu. Daljnjom provjerom utvrđeno je da je vozilo odjavljeno u ožujku 2020. godine, kao i da su na vozilu do odjave bile druge registarske pločice.

Registarske pločice su privremeno oduzete, a 44-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave uhićen te predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Oko 09,30 sati 14. lipnja provaljeno je u osobni automobil „VW Golf“ vinkovačkih registracijskih oznaka parkiran kod mjesnog groblja u Privlaci dok se vlasnik, 28-godišnjak iz Privlake, nalazio na groblju. Iz automobila je otuđen novčanik s osobnim dokumentima i novcem.

Stanje u prometu

U proteklih 48 sati policija je evidentirala osam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s materijalnom štetom (Stari Jankovci, Vinkovci, cesta Jarmina-Vinkovci, autocesta Zagreb-Lipovac kod Babine Grede) te četiri prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe lakše i dvije osobe teže ozlijeđene.