Kontaktirajte nas

Aktualno

Kroz projekt “Naučimo plivati – škola plivanja” ove godine proći će oko tisuću djece

Objavljeno

-

Na dvoranskom plivalištu ”Lenije” održana je medijska konferencija projekta ”Naučimo plivati-škola plivanja” 2019. Projekt se provodi osmu godinu za redom, a namijenjen je svim učenicima osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. U projektu je planirano sudjelovanje oko 1000 polaznika iz 50 osnovnih i područnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije (bez Vinkovačkih škola koje imaju svoj zaseban projekt). Projekt je započeo u subotu, 23.veljače, dok je planirani završetak sredina lipnja. Zbog velikog broja prijavljenih polaznika, projekt će se provoditi u dva ciklusa. “Ovaj projekt je gotovo nezamisliv bez podrške Vukovarsko-srijemske županije. Naša istraživanja koja su pokazala, da su djeca vrlo zadovoljna cijelim programom što nas posebno raduje, rekao je Željko Ilić, direktor vinkovačke Periske koja upravlja plivalištem. Kruno Šarić, pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije istaknuo je kako su polaznici dali ocjenu odličan, što samo govori u prilog tome kako je projekt uspio. “Projekt je izuzetno važan, zbog toga što su djeca u danjašnje vrijeme stalno na kompjutoru. Podršku Vukovarsko-srijemske županije imat će i nadalje, a mislim da će biti i financijski veća.”, rekao je Šarić. Provoditelj obuke su iskusni treneri Vinkovačkog plivačkog kluba, a nešto više rekao je Zvonimir Pinter. “Vinkovački plivački klub u ovom projektu sudjeluje s pet školovanih trenera, bivših plivača koji će dati sve od sebe da svoje znanje prenesu na djecu. Cilj cijelog projekta je da se djeca priviknu na vodeni medij, oslobode straha i nauče plivati.”, rekao je Pinter. Prema riječima Marka Lončara, ako je više djece u obitelji prvo dijete plaća punu cijenu, drugo s popustom od 50 posto, dok treće dijete u obitelji ima obuku besplatno. “Nismo samo tu da dođemo i odradimo posao, mi smo tu da naši korisnici budu zadovoljni. Vrlo dobro kotiramo kod polaznika, a samo zadovoljni polaznik će se vratiti ponovo. Općina Ivankovo je prva prihvatila model da treći razredi idu svake godine. Želimo se zahvaliti županu Boži Galiću, pročelniku Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Kruni Šariću i trenerima Vinkovačkog plivačkog kluba, općinama, jer zajedno smo stvorili jednu lijepu priču koja traje godinama.”, rekao je Lončar. Nositelj projekta je Periska d.o.o., a glavni pokrovitelj Županija koja iz UO za sport, mlade i demografiju izdvaja 50.000,00 kuna za njegovu provedbu. Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (Agencije za odgoj i obrazovanje) i zadovoljava sve stručne i pedagoške kriterije.

Aktualno

HZJZ: Nova pravila samoizolacije za djecu

Objavljeno

-

Napisao/la

    32 pregleda
Arhiva

Nešto manje od 17.000 djece do 18 godina je pozitivno na koronavirus, od toga 13 i pol tisuća školaraca zbog čega su najavljene nove mjere, potvrdila je to za HRT  zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin. 

“Svako dijete koje je primilo drugu dozu cjepiva bit će oslobođeno samoizolacije, isto tako i svako dijete koje je preboljelo i cijepljeno je jednom dozom i to neovisno o tome kada je ta jedna doza primljena. Preporuka je da se sva djeca u dobi od pet i više godina cijepe. Svoj djeci preporučujemo cijepljenje i da prime dvije doze. Tu ćemo novost danas objaviti”, najavila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

S obzirom na epidemiološku situaciju, ovo je već druga školska godina s uputom da se o online nastavi odlučuje na nivou svake škole pojedinačno, odnosno županije ili dijela županije. Omikron varijanta koronavirusa najviše se proširila među djecom i mladima pa je trenutno gotovo 17 000 pozitivnih na Covid u Hrvatskoj.

“Od toga oko 3500 otpada na predškolsku dob, što znači da je pozitivno 13.500 školske djece. Najviše je pozitivnih u dobi od petog do osmog razreda osnovne škole, nešto manje od 4000, također oko 4000 srednjoškolaca i oko 3000 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole”, rekla je Pavić Šimetin.

S današnjim danom u županiji ukupno je oboljelih 156 nastavnika i 785 učenika. Škole su dijelom online, dijelom uživo odnosno kombinirano.

“Razmišljamo i da se revidira odredba da učitelji razredne nastave od prvog do četvrtog razreda ako su cijepljeni, ne trebaju nositi masku. To je nešto o čemu bi trebalo razmisliti, pogotovo da u periodu omikrona maska bude obvezna”, najavila je mogućnost Capakova zamjenica.

Nastavi čitati

Aktualno

Cijepljenje protiv COVID-19: Vinkovci, 25. siječnja, Vinkovci i Vukovar, 29. siječnja

Objavljeno

-

Napisao/la

    88 pregleda

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i domovi zdravlja u Vinkovcima i Vukovaru pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije na cijepljenje protiv COVID-19.

Cijepljenje će biti provedeno po sljedećem rasporedu:

VINKOVCI, utorak, 25. siječnja, od 13:30 do 16:00 sati, u dvorani OŠ „A. G. Matoš“ Vinkovci na Lapovcima. Cijepljenje cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson).

VINKOVCI, subota, 29. siječnja, od 12:00 do 16:00 sati, u Domu zdravlja Vinkovci, Kralja Zvonimira 53. Cijepit će se cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson).

VUKOVAR, subota 29. siječnja, od 12:00 do 15:00 sati, u Domu zdravlja Vukovar, Sajmište 1. Cijepljenje cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson).

Na cijepljenje je obvezno ponijeti osobnu iskaznicu.

Nastavi čitati

Aktualno

Poraz Nebeskoplavih u Medulinu

Objavljeno

-

Napisao/la

    66 pregleda

Cibalia je odradila drugu prijateljsku utakmicu u kojoj upisala minimalan poraz od 1:0 protiv Iskre iz Danilovgrada koja igra prvu crnogorsku ligu.

Rezultat sam po sebi u pripremnom periodu nije važan, no poraz i remi u dvije utakmice kod navijača nisu ohrabrujući znak. No, umor je izražen, početak je priprema i stvari mogu ići samo nabolje. Trener Jozinović danas na raspolaganju nije imao Jazvića koji je ponovno osjetio bol u mišiću lista te Jelića koji je napustio Medulin zbog obiteljske situacije. Momčad će u Istri boraviti do subote kada će krenut put Vinkovaca na završni dio priprema za nadolazeći proljetni dio sezone. Nebeskoplavi će odraditi još tri utakmice, u petak će suparnik biti Ludvinci, slovenski trećeligaš te protiv Slavonije Požega (2. veljače) i Vukovara (5. veljače).

Prva postava koja je danas izašla na teren je Baždarić, Išasegi, Oršolić, Džaja, Stanić, Osmić, Pušić, Pavlak, Bubnjar, Dogan i Miljanić.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 12 minuta

HZJZ: Nova pravila samoizolacije za djecu

Nešto manje od 17.000 djece do 18 godina je pozitivno na koronavirus, od toga 13 i pol tisuća školaraca zbog...

Nogometprije 2 sata

Zimska futsal liga vratila se na velika vrata

Nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, Zimska futsal liga vratila se na velika vrata. MNK Aurelia Futsal organizira natjecanje za...

Aktualnoprije 3 sata

Cijepljenje protiv COVID-19: Vinkovci, 25. siječnja, Vinkovci i Vukovar, 29. siječnja

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i domovi zdravlja u Vinkovcima i Vukovaru pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja...

koronavirusprije 3 sata

U Hrvatsku stižu veće količine brzih antigenskih testova

Nakon što je u određenim ljekarnama došlo do povremene nestašice brzih antigenskih testova, predsjednica Hrvatske farmaceutske komore Ana Soldo najavila...

Aktualnoprije 4 sata

Poraz Nebeskoplavih u Medulinu

Cibalia je odradila drugu prijateljsku utakmicu u kojoj upisala minimalan poraz od 1:0 protiv Iskre iz Danilovgrada koja igra prvu...

Aktualnoprije 5 sati

Većina škola u Vinkovcima s nastavom po modelu B

Treći je tjedan drugoga polugodišta školske godine 2021./2022., a kako su podaci o broju oboljelih od COVID-19 bolesti rasli tijekom...

koronavirusprije 5 sati

U Hrvatskoj zabilježen 1831 novi slučaj zaraze koronavirusom, preminule 44 osobe

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježen 1.831 novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrle su 44 osobe, izvijestio je...

Aktualnoprije 6 sati

STK Cibalia plasirala se na drugu poziciju u 2. kružnom kolu Hrvatske lige Istok

Stolnoteniski klub Cibalia bio je domaćin 2. kružnog kola 2. Hrvatske lige Istok. Natjecanje se igralo turnirski na četiri turnira,...

Najčitanije