15 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Kroz projekt “Sa STEMom raSTEMo” do jednogodišnje licence za mozaBook platformu

Više od autora

- vl promo-
Edukativna radionica održana je u vinkovačkoj OŠ ” Ivan Goran Kovačić”, a riječ je projektu ”Sa STEMom raSTEMo“, u okviru kojega se učenicima trećih i četvrtih razreda kroz trosatne edukativne radionice omogućava da na moderan, zabavan i poučan način dođu do spoznaja iz biologije, kemije, fizike, informatike i robotike.

„Oduševljeni smo kako djeca reagiraju u svim školama koje smo do sada posjetili. Otvorena su, radoznala, žele istraživati, rado sudjeluju u pokusima i pokazuju apsolutno zanimanje za ovo što im nudimo, a to je i cilj ovog našeg projekta – izazvati želju za učenjem i približiti znanost djeci i mladima“, istaknula je autorica projekta i predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko prof. Nikolina Ribarić.

Plan je EU projekta „Sa STEMom raSTEMo“ u program razvijanja novih inovativnih modela podučavanja uključiti oko tisuću sudionika s područja cijele Hrvatske, a  kao nagradu za uspješno sudjelovanje u radionicama sva djeca dobivaju jednogodišnje licence za mozaBook platformu, kako bi samostalno mogla nastaviti svoj istraživački put u STEM-u.

Učenici su imali priliku samostalno sudjelovati u praktičnim radovima, mikroskopirati pomoću LCD mikroskopa, programirati robote te koristiti digitalne obrazovne platforme, a ovaj je program verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Provodi ga Društvo naša djeca Jastrebarsko, u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković iz Zagreba i Centrom za kulturu Jastrebarsko.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno