-4.3 C
Vinkovci
Srijeda, 8. veljače 2023.

Kršćanski punk Ankice Cicvarić Anjel na albumu Povratak ocu

Više od autora

- vl promo-

m_anjel_povratak-ocu_album_ST

U našem društvu postoje predrasude da je kršćanska glazba lagana glazba, međutim ako poslušate album Anjel – Povratak ocu, poprilično ćete se iznenaditi.

Anjel je Ankica Cicvarić koja je svoj glazbeni projekt kršćanskog punka započela snimanjem prve pjesme početkom 2013. godine. Pjesme su nastajale još od 2008., no prijelomni trenutak za početak njihove realizacije je bila teška bolest protiv koje se odlučila boriti (i) glazbom.

‘Najveći je broj pjesama snimljen kad sam fizički bila u najnemoćnijoj fazi svog života što se iz samih pjesama, punih energičnog optimizma, nikako ne može iščitati. Odrasla uz glazbu punka 70-ih, osobito Ramonesa, nadahnuta životnom radošću, prštavošću i jednostavnošću tog glazbenog izraza, morala sam pustiti tu rijeku radosti da se izlijeva iz mog srca. ‘ izjavila je Anjel prilikom objave albuma.

U ovoj vrsti glazbe nema mudrovanja ni prevelikog filozofiranja, ona je konceptualistički usmjerena na bitno. Jezgrovitost, sažetost izraza, sirova čistoća i ogoljela jednostavnost punka oduševljavaju. Njegova kratka, prštava, krajnje iskrena forma bez uvijanja ide u srž teme.

‘Kršćanstvo i ovaj glazbeni žanr samo su naizgled nespojivi. Radosna vijest se ne da ukalupiti i zatvoriti u samo određene glazbene izričaje. Tu životnu radost trebamo otkrivati na različite načine i u različitim životnim situacijama pa i teškoćama. Glazba nam treba pomoći u našem svakodnevnom oblikovanju u sve bolje ljude i u nalaženju i slijeđenju pravog životnog puta.’ dodatno je objasnila Anjel.

Tekstove i glazbu potpisuje Ankica Cicvarić – Anjel, koja je inspiraciju crpila iz Biblije što tekstovima daje duhovni kredibilitet. Na aranžmanu je surađivala s Nensi B. An’Nadia koja je odsvirala i električni klavir te uz Anjel pjevala prateće vokale.

Kao suradnici na albumu pojavljuju se još Aleksandar Šuković (gitare) i Miroslav Majkić (bubanj).

Glazbu Ankice Cicvarić Anjel poslušajte u slijedećem izdanju emisije Dva sata paklenog šunda, u ponedjeljak u terminu od 17 do 19 sati. Naravno, u eteru Radio Vinkovaca na frekvenciji 90.2 MHz.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno