Djeca će ići u školu, poručio je jučer ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, objašnjavajući da trenutna epidemiološka situacija s manjim brojem zaraženih upućuje da bi djeca normalno trebala početi pohađati nastavu. “Djeca će ići u školu. Mi sada imamo dobru epidemiološku situaciju, naše brojke su male i trend brojeva nam je u padu i sada bi djeca normalno trebala, mogla i morala ići u školu”, rekao je Capak.

Naglasio je i da je Nacionalni stožer civilne zaštite održao sastanak s Ministarstvom obrazovanja, koje je formiralo savjetodavno tijelo u kojem su ljudi iz Stožera, epidemiolozi i njihovi stručnjaci, a koji će o tome odlučivati. Očekuje da će to savjetodavno tijelo idući tjedan održati svoj prvi sastanak te početi donositi vezano za početak školske godine.

“Smatramo da se stručnjaci iz Ministarstva slažu s nama da bi djeca trebala ići u školu. Ali, naravno, moramo imati sve varijante otvorene, jer ako dođe do slučaja, onda će djeca morati u samoizolaciju i nastavu četrnaest dana pratiti od kuće, što je dugo vrijeme”, poručio je Capak.