22 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Kultni album: The Ramones – Rocket To Russia (1977.)

Više od autora

- vl promo-

Rocket To Russia treći je studijski album američkog punk rock sastava The Ramones, koji se u trgovinama pojavio u studenom 1977. godine. Album sadrži više od nekoliko The Ramones klasika tj. najpoznatijih skladbi, a neke od njih su ‘Sheena Is a Punk Rocker’, ‘Teenage Lobotomy’, I Don’t Care’, ‘We’re A Happy Family’, ‘Ramona’, ‘Surfin Bird’ i možda povrh svih čuvena ‘Rockaway Beach’. Godine 2003. album Rocket To Russia magazin Rolling Stone proglašava 105. od 500 najznačajnijih albuma svih vremena.

Materijal za album su počeli snimati krajem kolovoza 1977. u Media Sound Studiju na Manhattanu. Troškovi snimanja albuma stajali su približno $25,000, koji su bili puno veći nego troškovi njihova dva prethodno snimljena albuma. Na zamolbu gitariste Johnnyja Ramonea, urednik i ilustrator časopisa Punk Magazine John Holmstrom, uređuje omot albuma na kojemu se nalazi karakteristična animirana slika s pogledom na zemlju sa koje je ispaljena raketa. Iduće 1978. godine album uspjeva dosegnuti 48. mjesto Billboardove ljestvice albuma i time postaje njihovo dotadašnje najpopularnije izdanje.

Godine 2001., točnije rečeno 19. lipnja Rhino Records, objavljuje reizdanje albuma, na kojemu se nalaze remiksane skladbe sa originalnog materijala i alternativne verzije skladbi sa B-strane singlova.


Album su skladali i odsvirali Joey Ramone za mikrofonom, Johnny Ramone na gitari, Dee Dee Ramone na basu i Tommy Ramone na bubnjevima. Za produkciju su bili zaduženi Tony Bongiovi i bubnjar Tommy Ramone.

Nakladnik: Sire / Rhino / Dancing Bear, 1977/2001.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno