2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Kultni KBC objavili album Suitcase za Aquarius

Više od autora

- vl promo-

KBC (Kaiser Blues Company) postoji od 2014. godine i prije sadašnje postave benda, prošlo je više jazz, rock i blues glazbenika, dok se sastav nije stabilizirao u današnjoj postavi. Ideja KBC-a je izvoditi repertoar sastavljen od rijetko izvođenih blues (ali i pop te jazz) kompozicija zaboravljenih majstora, u inovativnim novim aranžmanima te novim kompozicijama komponiranih u tradiciji velikih majstora.

KBC rijetko nastupa, ali ima ambiciju nastupati sa svojom glazbom na internacionalnim blues i jazz festivalima I koncertima.

KBC je nakupina iskusnih glazbenika, profesionalaca koji su izgradili svoj individualizam nastupajući i snimajući svaki ponaosob nebrojeno puno puta s vodećim hrvatskim i inozemnim vokalnim i instrumentalnim solistima i ansamblima, u gotovo svim žanrovima muzike – od klasičnih filharmonijskih orkestara i velikih jazz orkestara, do malih jazz, blues i rock sastava.


Većinom nisu to samo instrumentalisti izvođači, već i uspješni kompozitori i aranžeri i vokalisti.

Boris Kaiser dao je zamašni moment KBC-u ujedinivši potencijale izvrsnih muzičara. Album Suitcase je, po izvedbi, po zvuku, po intenciji, po solo dionicama, sukus znanja i umješnosti muzičara koji su svoje raznolike afinitete ujedinili u zajedničku kompoziciju. Na albumu je svaki ton odsviran onako kako ga je svirač osjetio tog trenutka, a u skladu sa svojim muzičkim afinitetima. Album ‘Suitcase’ je rađen po strukturi blues albuma, ali s mnogim elementima jazza i popa.

Album ‘Suitcase’ sadrži 9 kompozicija, od čega su 5 autorskih, 3 blues kompozicije starih majstora bluesa, te jedna kompozicija domaćih autora (Urbić, Bulić, Petrović, Fame) namijenjena Bošku Petroviću.
KBC su Danko Burić, Jimmy Eduard Matešić, Robert Jambrušić Džebo, Željko Kovačević Kova i Boris Petar Kaiser.

Glazbu KBC-a slušajte u idućem izdanju emisije Dva sata paklenog šunda, ponedjeljkom od 17 do 19 sati u eteru Radio Vinkovaca [90.2 MHz].

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno