33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Kultni punkeri Die Ärzte u Močvari

Više od autora

- vl promo-


U svojih gotovo 20 godina postojanja, Močvara je bila poprište mnogobrojnih kulturnih događanja, među njima i puno onih koji su zaslužili svoje mjesto u domaćoj glazbenoj povijesti. Nastupali su tako u njoj potpuno nepoznati izvođači koji su kasnije postali svjetski poznati kao i aktualne zvijezde nezavisne scene. Ali ovaj koncert bit će zaista po mnogo čemu jedinstven. U goste nam po prvi puta dolaze kultni Nijemci Die Ärzte!

Ovi punkeri osnovani su još davne 1982. godine u Berlinu i tijekom godina postali, na potpuno iznenađenje svih, jedan od najvećih njemačkih bendova svih vremena. Od početaka karijere prožete skandalima i cenzurom, čvrstim političkim i socijalnim stavovima (poznati po svojoj borbi protiv rasizma i nacizma), Die Ärzte su u Njemačkoj prodali nevjerojatnih gotovo 8 miliona albuma! Također, prometnuli su se i u jednu od najvećih koncertnih atrakcija u zemljama njemačkog govornog područja gdje su dosegnuli stadionski status.

Njihovoj posljednoj turneji održanoj 2012/2013. svjedočilo je više od 800.000 posjetitelja! Nakon dugih 5 godina bez turneja, Die Ärzte su odlučili iduće godine nastupiti na 4 odabrana festivala te su headlineri na Rock am Ring, Rock am Park, Nova Rock i St. Gallen gdje će ih ukupno pogledati nekoliko stotina tisuća ljudi. No, isto tako, odlučili su odsvirati i nekoliko pomno odabranih klupskih koncerata i odabrali su upravo… Močvaru gdje će svoj koncert odsvirati 20. svibnja iduće godine!!!

Ovaj koncert je zaista veliko priznanje i potvrda dugogodišnjeg odličnog rada kluba, a ujedno i jedinstvena povijesna prilika pogledati stadionski bend na vrhuncu karijere u klupskom okruženju.

Ulaznice u prodaju kreću danas u četvrtak 21.9. Više informacija uskoro.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno