24 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Kultnim Demolition Group zaključen lineup trećeg Antivalentinova

Više od autora

- vl promo-

Već poznatima Let 3T.B.F.-u i Edi Maajci, na odličnom rock događanju se pridružuje slovenski Demolition Group!

Demolition Group su osnovani 1985., a njihova im je glazba (koja je na rubu alternativnog i underground zvuka) osigurala status najutjecajnijeg slovenskog underground – alter benda.

Oni stvaraju energičan spoj elektronskih i akustičnih ritmova, rock i funk gitara, neurotičnog saksofona i arhaičnih vokala. New Musical Express je još devedesetih godina prošlog stoljeća napisao: ‘Oni izgledaju i zvuče kao da Dr. Feelgood poslije 18 piva sviraju jam-session s roudijima Killing Jokea.’

Na raznim europskim festivalima, u njihovim su nastupima uživali mnogi, a energičnom će svirkom osvojiti i našu antivalentinovsku publiku! Glazbeni opus DG-a je velik, a neki od projekata su sudjelovanje na kompilaciji Trans Slovenia Express (Mute Records – obrada Kraftverka), skladanje glazbe za predstave Mladinskog gledališča Ljubljana i dva filma (u kojima su čak i odigrali glavne uloge).Bend je do danas izdao četrnaest albuma. Zadnji album – Zlagano sonce (Lažljivo sunce) su objavili u svibnju 2015, a bio je nominiran među pet najboljih albuma godine  u Sloveniji.

U Zagreb će doći u sastavu: Goran Šalamon (vokal), Aleš Suša (saksofon), Petar Stojanović (gitara), braća Tomi i Ivan Gregel (bas i bubnjevi) i Matjaž Pegam (zvuk i produkcija).

Popis izvođača je sada potpun! Nemojte propustiti najbolju rock feštu u gradu i osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno