25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Kultno debitantsko izdanje Goribora po prvi puta objavljeno na dvostrukom vinilu

Više od autora

- vl promo-

Prije tjedan dana smo napokon dočekali prvo vinilno izdanje jednog od najznačajnijih bendova urbane scene u regiji. Debitantsko eponimno izdanje Goribora, objavljeno originalno 2007. godine, predstavljeno je prošlog petka 3. lipnja po prvi put na dvostrukom vinilu.

Album koji je po objavi odlično prihvaćen od strane eminentnih glazbenih kritičara u regiji te od strane brojnih medija proglašen najboljim rock albumom 2007. godine, otvorio je vrata fenomenu zvanom Goribor. Daleko od radijskih postaja i mainstream medija, usmenom predajom širila se priča o sastavu čijem je manirizmu snažnih tekstova i nesvakidašnjoj glazbenoj fuziji bliskoj onoj Joy Division, Discipline kičme i Ekatarine Velike mogla parirati jedino njihova nepatvorena koncertna rock poetika.

Album “Goribor” je producirao jedan od najtalentiranijih i tada najtraženijih domaćih producenata, Edi Cukerić. Na njemu je predstavljeno 15 kultnih pjesama poput “Voli me”, “St. Bluz” i “Dalajlama me se sećaš”, uključujući  singl “Sjajne niti” za koji je ovih dana predstavljen live videospot. Novi video uradak nastao je iz snimljenog i montiranog koncertnog video materijala redateljice i producentice Jasne Zastavniković i montažera Siniše Berstovšeka, koji donosi dašak te čarolije i magičnih niti kojima smo obavijeni na koncertima Goribora.

GORIBOR, 2013 | foto: Dancing Bear promo

Ovo sjajno vinilno izdanje objavljeno je u sklopu obljetničkih izdanja kojima Goribor i Dancing Bear obilježavaju 10 godina od objavljivanja dvostrukog albuma “Evo je banja”.

Uz dvostruki LP ”Goribor”, Dancing Bear je 27. svibnja predstavio digitalni audio live album Goribora – ”Live”, album s audio snimkom nezaboravnih koncerata koji su održani 19. i 20.09.2013. u prenapučenom Vintage Industrial Baru gdje su Goribor po dva sata oduševljavali publiku svojim potmulim apokaliptičnim transom. Igrom sudbine ovi nastupi pokazat će se kao posljednji nastupi velikog Goribora, no zahvaljujući Dancing Bearu dokumentirani su za nove generacije oduševljenih fanova.

Kao posebna poslastica za sve fanove i kolekcionare, u sklopu proslave ovogodišnjih Record Store Day izdanja 17. lipnja, također po prvi puta na dvostrukom vinilu bit će objavljen obljetnički album “Evo je banja”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno