Kup Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici: Vinkovčanke srebrne u svim kategorijama

0
657

U Belom Manastiru 26. listopada održano je 3. kolo Kupa Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici – D program. Nastupilo je ukupno 89 gimnastičarki iz 6 klubova – Valpova, Požege, Belog Manastira, Vukovara, Slavonskog Broda i Vinkovaca u kategorijama kadetkinja, juniorki i seniorki.

Gimnastički klub “Hrvatski sokol” nastupio je u svim kategorijama s ukupno 16 gimnastičarki.

Kadetkinje Paula Kovačević, Irina Zuko, Marta Šimunović, Miljana Dobrić, Maja Čelig i Vanessa Matanović nastupile su po drugi put nakon samo nekoliko mjeseci treniranja. U konkurenciji gimnastičarki iz 5 klubova osvojile su drugo mjesto i srebrnu medalju. U pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila Paula Kovačević na 8., Maja Čelig na 9. i Marta Šimunović na 10. mjestu od ukupno 41 gimnastičarke.

U kategoriji juniorki do sada se natjecala samo Lucija Becić, a ostalima je ovo također bilo drugo natjecanje. Lara Koštić, Marta Kordić, Anđela Dobrić, Ena Medo, Mia Marušinac i Lucija Becić osvojile su 2. mjesto u konkurenciji 4 kluba. Najbolje pojedinke su Mia Marušinac na 7., Lucija Becić na 8. i Ena Medo na 10. mjestu od ukupno 29 natjecateljki u ovoj kategoriji.

Seniorke u sastavu Dunja Perica, Dora Perić, Marija Klarić i Željka Penić ekipno su zauzele 2. mjesto u konkurenciji 3 ekipe, dok je najbolja pojedinka bila Dunja Perica osvojivši treće mjesto i brončanu medalju u konkurenciji 19 gimnastičarki. Također je odlična bila Željka Penić na 8. mjestu.

Gimnastičarke je vodila trenerica Vukosava Lozanović.