-1 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Kupujući traktor na lažni račun nepostojeće tvrtke uplatio 24 tisuće eura

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske provedeno je ukupno 188 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH i nije bilo utvrđenih kršenja, javljaju iz policije.

Također izvješćuju i kako je jučer 58-godišnjak iz Vinkovaca podnio kaznenu prijavu kojom je utvrđeno kako je nepoznati počinitelj u razdoblju od 2. do 8. studenog 2020. godine, uporabom podataka bankovnog računa 62-godišnjakinje iz Vinkovaca, neovlašteno izvršio ukupno 14 transakcija u zasad neutvrđenoj poslovnici kladionice, čime je vlasnici pričinio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja protiv kojeg će policija podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Računalna prijevara nadležnom državnom odvjetništvu. Policiji je jučer podnijeta i kaznena prijava za kazneno djelo Prijevare. Naime, tijekom studenog 39-godišnjak iz Vrbanje je preko internetske stranice „traktorpool“ stupio u kontakt s oglašivačem traktora, koji se predstavio kao državljanin Francuske, te dogovorio kupnju traktora u iznosu od 24.000 eura.

39-godišnjak je uplatio ugovoreni iznos u dva navrata te potom, sukladno prethodnom dogovoru, angažirao vozača za preuzimanje traktora u Francuskoj, no po dolasku na dogovorenu adresu, vozač je utvrdio da na toj adresi ta tvrtka ne postoji te da je račun krivotvoren.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno