Foto: L.H.D. Facebook promo
Prošli puta, pišući o sisačkom bandu L.H.D. završio sam tekst tražeći od njih JOŠ, i eto nisam dugo čekao. Prije nekoliko dana band je obznanio još dva singla, “Green Voodoo” i “Blue Umbrella”, obje pjesme dostupne za slušanje na YouTubeu dok ih preuzeti možeti na službenoj bandcamp stranici.
Podsjetimo se, L.H.D. su basistica Lada Furlan Zaborac, bubnjar Hrvoje Zaborac te gitarist Dinko Tomljanović nastali nakon izlaska iz banda The Strange slavnog Chrisa Eckamana i njihovog kolege iz The Bambi Molestersa – Dalibora Pavičića. Diskografska pauza budućeg tria je potrajala, budući da nisu ostavili svoj žig još od albuma “As The Dark Wave Swells” iz 2010. godine objavljen za Dancing Bear.
Izričaj L.H.D.-a je ’60 soul, garage, psychedelic rock, exotic & surf a bili su vrijedni te su tako još u godini raspada matičnih Bambija već spremili novi singl, 7”, koji je donio dvije nove skladbe, dva nova karakteristična instrumentala naslovljeni “Boiling Water, Dreamy Girl” i “This Caramel Should Cover The Earth”, objavljene početkom studenog prošle godine za nezavisnu etiketu Dirty Old Label / RedDrum.
Sada nam stižu i dva posve nova singla, spomenuti “Green Voodoo” i “Blue Umbrella” objavljeni pod istom etiketom kao i prethodni. Kao gost se u pjesmama pojavljuje Sven Pavlović koji je odsvirao harmoniku, akustične gitare i perkusije. Kao i prethodne su snimljene u studiju Sunday u Svetoj Nedelji.