23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Lačni Franz predstavlja video spot novog singla Da sreli se nismo

Više od autora

- vl promo-

Suptilna balada Lačnog Franza u monokromnoj ekranizaciji hvaljenog redatelja Anđela Jurkasa na nesvakidašnji način spaja realnost i fikciju!

Fantastičan novi video spot Lačnog Franza, sniman krajem listopada prošle godine na nekoliko lokacija u Zagrebu, rezultat je ideje autora pjesme, Zorana Predina, koju je scenaristički i redateljski uobličio Anđelo Jurkas. Predstavljeni uradak ujedno bilježi njihovu drugu spotovsku suradnju nakon pratećeg video spota za singl ‘Vaš as na deset’. U glavnoj ulozi pojavljuje se gluhonijemi glumac i model Budo Jusić.

Uz prelijepu, sentimentalnu i nježnu pjesmu o uzaludnosti samoće Da sreli se nismo Zoran je predložio određenu estetiku kojom smo kroz crno-bijelu prizmu željeli prikazati samoću, izolaciju, odvojenost i uzaludnost života bez savršene puzzle i osobe koja ga čini podnošljivim u monokromu. Pretpremijerna publika na internoj projekciji bila je iznimno zadovoljna viđenim, nadam se da će se trend nastaviti i nakon premijere, izjavio je redatelj Anđelo Jurkas.

Da sreli se nismo predstavlja drugi singl s nedavno objavljenog studijskog izdanja na hrvatskom jeziku, albuma Akustična pusa u nakladi Croatia Recordsa, koji je najavila punokrvna rock pjesma Koji s vjetrom pjevaju.Album Akustična pusa svojevrsni je nastavak priče albuma Svako dobro koji je objavljen u rujnu 2016. godine, također u nakladi Croatia Recordsa, a paralelno s njim objavljeno je i slovensko izdanje koje nosi naziv Nova nebesa. Glazbu i tekstove novih izdanja autorski potpisuje Zoran Predin, dok su mu u samo tri pjesme pomogli Milan Prislan, Zoran Stjepanovič i Aleksandar Aleksandrov.

Aranžmane popisuje cijeli bend koji čine Luka Čadež na bubnju, Tine Čas na akustičnoj gitari, Anej Kočevar na basu, Boštjan Artiček na klaviru, orguljama i synthu te naravno, Zoran Predin kao glavni vokal.

Album je snimljen u studiju BASE u Mariboru, u kolovozu ove godine, produkciju uz Predina potpisuje Danilo Ženko, a omot s fotografijom Žige Predin potpisuju Špela Nebec i Valentina Barbarič.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno