11 C
Vinkovci
Srijeda, 28. veljače 2024.

Laibach objavili spot za pjesmu Resistance Is Futile

Više od autora

- vl promo-

Laibach (Resistance Is Futile, spot) [St]

‘Resistance Is Futile’ novi je video grupe Laibach realiziran na koncertu održanom na ljubljanskim Križankama zajedno sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije. S istim programom najveći slovenski bend stiže u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u utorak, 9. svibnja.

Studijska verzija pjesme ‘Resistance Is Futile’ nalazi se na aktualnom albumu Laibacha ‘Spectre’, a grupa ju je maestralno izvela na velikom koncertu u Ljubljani 2. rujna gdje je video i snimljen. Tom prilikom Laibach su, sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije izveli novi autorski rad, 30-minutnu suitu inspiriranu motivima epa ‘Krst pri Savici’, najvećeg slovenskog pjesnika, Franca Prešerna, koja govori o pokrštavanju alpskih Slovenaca (Karantanaca) u 8. stoljeću. Ova pjesma predstavljena je u korelaciji s Laibachovim tumačenjem odlomka iz Griegove nedovršene opere ‘Olav Tryggvason’, koja se bavi sličnom tematikom krvavog rođenja kršćanstva u Norveškoj i Švedskoj.

U drugom dijelu koncerta grupa je s orkestrom odsvirala niz svojih poznatijih pjesama kao što su ‘Smrt za smrt’, ‘Eurovision’, ‘Now You Will Pay’, ‘Whistleblowers’, ‘We Are Millions And Millions Are One’, ‘Resistance Is Futile’, ‘Opus Dei / Leben heisst Leben’ i mnoge druge.


Aranžmani za orekstar rezultat su suradnje između mladog slovenskog kompozitora Anžeta Rožmana i grupe Laibach, a orkestrom će dirigirati Simon Dvoršak. Na pozornici Lisinskog bit će oko 90 ljudi što je najveći i najzahtjevniji Laibachov koncert ikad održan u Hrvatskoj te jedna od najvećih produkcija postavljenih na scenu zagrebačke koncertne dvorane.

S tim fantastičnim programom, naziva ‘Naše pjesme, vaši snovi’, Laibach stiže u Lisinski 9. svibnja na jedan od najočekivanijih koncerata ovog proljeća u Zagrebu. Atmosferu oko novog Laibach gostovanja dodatno je podigla premijera dokumentarnog filma ‘Liberation Day’ koji prati njihovo gostovanje u Sjevernoj Koreji.

Ulaznice po cijenama od 190, 220 i 250 kn u prodaju su krenule u četvrtak, 2. veljače u 9:00. Kupiti se mogu na prodajnim mjestima i online servisima Ulaznice.hr i Eventim.

LAIBACH: RESISTANCE IS FUTILE [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno