Protekloga vikenda u dvorani Osnovne škole Mokošica u organizaciji Judo kluba Dubrovnik održan je 23. međunarodni judo turnir Dubrovnik Open. Turnir se odvijao kao ekipno natjecanje, a nastupili su klubovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Na ovom turniru nastupila je i peteročlana ekipa Judo kluba Vinkovci koja je odradila četiri dobre borbe, ali na žalost nisu uspjeli osvojiti medalju, a iz Judo kluba Vinkovci ističu kako ja ovo bio dobar uvod za dječake u ekipnom nadmetanju. U Dubrovniku su nastupili Stiv Tomić, Bruno Kalinić, Josip Ramljak, Kristian Čuić i Andrija Bliml.

Drugu godinu zaredom najuspješniji su bili judaši Judo kluba Onogošt (Nikšić). Drugo mjesto osvojili su judaši JK Miloš Stanković (Podgorica), dok su brončani pehar osvojili mladi judaši Judo kluba Dalmacija Cement (K.Sućurac) ispred odlične ekipe JK Kotor koja je nastupila s jednim predstavnikom manje, ali su odličnim borbama uspjeli doći do finalnog bloka. Još su nastupili JK Dubrovnik, JK Leotar, JK Tempo, JK Mokošica i JK Dubrovnik 1966.

U Novom Sadu održan je “Memorijalni turnir velikana Vojvodine” na kojem su sudjelovali natjecatelji iz jedanaest zemalja. Kadetkinja Lara Kopčić u kategoriji do 57 kilograma osvojila je srebrnu medalju, a Diana Pavlović u kategoriji do 63 kilograma ostala je bez odličja. Turnir u Novom Sadu održavao se dva dana i bio je izuzetno jak te su rezultati naših judašica više nego dobri, istaknula je Ivana Kalenić, trenerica u Judo klubu Vinkovci.