27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Lav (Lion, 2016.)

Više od autora

- vl promo-

Lav (Lion, 2016) [poster]U filmu ‘Lav’, petogodišnji Saroo izgubi se u vlaku koji ga odvodi daleko od njegovog doma i obitelji. Prestrašen i zbunjen nađe se tisućama kilometara udaljenoj kaotičnoj Calcutti. Nekako uspijeva preživjeti na ulici i izmaći raznim opasnostima prije nego završi u sirotištu koje i nije baš neko sigurno utočište. Konačno ga usvaja par iz Australije i pronalazi ljubav i sigurnost odrastajući u Hobartu. Ne želeći povrijediti osjećaje svojih usvojitelja, Saroo potiskuje svoju prošlost i želju i nadu da će ipak pronaći svoju izgubljenu majku i brata. No, slučajni susret s grupicom Indijaca budi njegovu potisnutu čežnju. Naoružan s nekoliko uspomena i uz pomoć nove tehnologije poznate kao Google Earth, Saroo kreće u jednu od najizazovnijih potraga modernog doba…

Na temelju memoara ‘A Long Way Home’ autora Saroou Brierleyja, film ‘Lav’ režirao je Garth Davis, prema scenariju Lukea Daviesa.  ‘Lav’ okuplja glumačku postavu koju čine Dev Patel (Milijunaš s ulice), oskarovka Nicole Kidman (Sati), za Oscara nominirani glumci Rooney Mara (Muškarci koji mrze žene) i David Wenham (300), te Nawazuddin Siddiqui, Priyanka Bose, Tannishtha Chatterjee, Deepti Naval i Sunny Pawar.

Produkciju filma ‘Lav’ potpisuje kuća See-Saw Films (Kraljev govor) u suradnji s Aquarius Films i Sunstar Entertainment. Producenti su Emile Sherman, Iain Canning i Angie Fielder a izvršni producenti Bob Weinstein, Harvey Weinstein, David C. Glasser, Andrew Fraser, Shahen Mekertichian i Daniel Levin.

Distribucija: Blitz film i video, 2017.

TRAILER TITLANI: LAV [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno