3 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

„Learn&Lead“ iskustvo za učilište budućnosti

Više od autora

- vl promo-

S novim je ljetom Pučko otvoreno učilište Vinkovci krenulo u posljednju fazu mobilosti u sklopu svog Erasmus+ KA1 projekta ʺNadogradnja za učilište 21. stoljeća kroz Learn&Leadʺ. Uspješni nastavak u realizaciji svog projekta proveli su u obliku „job shadowing-a“ i preostalog bloka edukacija. Stručni tim POU Vinkovci sastavljen od ravnatelja, voditeljice nastave i nastavnice dobio je priliku tjedan dana pratiti slovačke kolege u školi-partneru „Harmony Academy“ iz Trnave u svakodnevnom radu od promatranja samog nastavnog procesa do administrativnog vođenja škole. Ova praksa nadopunjuje blok edukacija u kojem se stručni tim obrazovao proteklo ljeto u sklopu Erasmus+ mobilnosti.

U Slovačkoj sam stekla dragocjeno iskustvo primjera dobre prakse s mnoštvom novih ideja i inspirativnih metoda poučavanja. Načini vođenja tima i stilovi leadershipa su bile teme koje su me posebno zanimale i krećemo ih primjenjivati i u našem timu već ove jeseni. – izjavila je Danijela Čengić, voditeljica nastave.Dodatni novi blok edukacije predviđen projektom pohađala je i koordinatorica projekta ujedno nastavnica učilišta.
Spajanjem teorije i prakse tim POU Vinkovci spremno nastavlja s razvojem besplatnog pilot tečaja s kojim su započeli već početkom ljeta, a koji će kroz jezično učenje pomoći i razvoju lokalnog turizma. Predviđeno vrijeme za izradu pilot tečaja je 2 mjeseca, dok je u dogovoru s lokalnim partnerima sama izvedba predviđena za studeni i prosinac 2021. U tečaj, čiji je primarni cilj jezično usavršavanje za nadolazeće turističke sezone, biti će uključeni licencirani turistički vodiči s područja gradova Vinkovaca i Vukovara. Prijave za tečaj su otvorene i POU Vinkovci i ovom prilikom poziva sve zaintersirane turističke vodiče da se prijave na brojeve 414 911 ili 095 913 4882.
Projekt je službeno započeo s provedbom 1. kolovoza 2020. godine i u potpunosti se sufinancira iz EU fonda.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno