2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Legendarni gitarist Psihomoda popa, Saša Novak, objavio solo album koji se zove Ja sam tu

Više od autora

- vl promo-

Bivši gitarist i producent jednog od najvažnijih hrvatskih rock sastava, Psihomodo popa, Saša Novak, predstavlja solo album pod nazivom “Ja sam tu” kojim označuje povratak na glazbenu scenu, ali i u njegovu matičnu izdavačku kuću Croatia Records.

Singl koji nosi naziv kao i album predstavio je točno prije godinu dana, a na nosaču zvuka se nalazi još 11 pjesama i tri bonus pjesme. Većinu njih napisao je i aranžirao upravo Saša Novak koji je osim svoje voljene gitare uzeo u ruke i bas, odsvirao klavijature te čak zasjeo i za bubnjeve. Ovaj multiinstrumentalist i odličan gitarist koji je svojim riffovima obilježio najznačajnije albume Psihomodo popa, jedan dio ovog studijskog uratka posvetio je upravo tom bendu. Naime, snimio je novu verziju pjesme “Ramona” koju je predstavio uoči velike obljetnice kultnog albuma “Godina zmaja” (Jugoton, 1988.), a nije zaboravio ni velikog Dragu Mlinarca i Grupu 220 čiji je veliki hit “Osmijeh” objavljen u njegovoj live verziji iz Hard Placea. Osim na hrvatskom, Saša pjeva i na engleskom jeziku pa se na ovom izdanju mogu naći i pjesme “Running For You”, “Cold” i “My Darling”.


Saša Novak poručuje nazivom albuma da je tu i da nikada nije otišao, iako ga je život odveo izvan Hrvatske. Ali njegov doprinos zvuku Psihomodo popa i hrvatskoj glazbi nemoguće je zaboraviti, a njegovi vjerni obožavatelji od sada mogu uživati u solo albumu s ukupno 15 pjesama.

Pjesma “1, 2, 3”  prvi je singl s nedavno objavljenog studijskog albuma “Ja sam tu” Saše Novaka za koju je snimljen i vdeospot kojeg možete pogledati u nastavku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno