8 C
Vinkovci
Srijeda, 29. ožujka 2023.

Legendarni Neil Jordan snima novi film koji će se zvati The Widow

Više od autora

- vl promo-

Irski scenarist, producent i redatelj, slavni Neil Jordan trenutno je zaokupljen radom na novom trileru koji će se zvati The Widow u kojem će se u glavnim ulogama pojaviti Chloë Grace Moretz i Isabelle Huppert. Film se snima na području New Yorka nakon što je šest tjedana sniman na području Dublina i u Ardmore studiju koji vrijedi kao najznačajnija irska ‘filmska baza’.

Osim Moretzove i Huppertove, u filmu će se pojaviti i Jordanov ‘kućni glumac’ Stephen Rea, zatim Maika Monroe, Colm Feore i Zawe Ashton.

Ostvarenje, za kojeg su scenarij napisali Jordan i Ray Wright, prati dolazak mlade Frances (Grace Moretz) u New York i njeno kasnije prijateljstvo sa nešto starijom udovicom (Huppert). Rea će se u filmu pojaviti kao privatni detektiv koji istražuje dvosmislene namjere i motive za sklapanje novog poznanstva udovice čija je prošlost mnogo mračnija nego što je očekivao. Film će u kina krenuti iduće godine.


Jordan je u međunarodnim okvirima najpoznatiji po drami ‘Plačljiva igra’ (1992.) u kojoj su glavne uloge odigrali Forest Whitaker, Miranda Richardson i, naravno, Stephen Rea, a za koju je 1993. godine nagrađen Oscarom za najoriginalniji scenarij. Osim ‘Plačljive igre’, neučtivo bi bilo ne spomenuti fantastične filmove poput ‘Mona Lisa’ (1986.), izvrsne komedije ‘Nismo mi anđeli’ (1989.) te izvrsnog Intervjua sa vampirom’ (1994.) i više nego solidne biografije ‘Michaela Colinsa’ (1996.). [Filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno