THE CHEMICAL BROTHERS, 2018. / Facebook photo: Jody Hartley

The Cemical Brothers su i dalje nezaustavljivi! Nakon trogodišnjeg izbivanja iz studija, legendaran duo objavio je novi singl Free Yourself i  time najavio svoj povratak.

“Free Yourself” najnoviji je singl utjecajnog dua The Chemical Brothers, jednog od najvećih bendova u povijesti elektroničke glazbe. Pjesmu su uživo predstavili ovog ljeta na brojnim glazbenim festivalima, kamo se pokazala kao vrhunac njihovog nastupa kojeg su brojni utjecajni glazbeni mediji (NME, DJ MAG) opisali kao spektakularan audiovizualan doživljaj koji se ne propušta.

Singl “Free Yourself” prva je njihova pjesma objavljena nakon “Born In The Echoes”, bendovog studijskog albuma iz 2015. godine koji je ujedno i njihovo šesto izdanje koje je dospjelo na prvo mjesto najslušanijih albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu. To ih čini prvim bendom dance žanra koji je postigao taj uspjeh. Album su odlično prihvatili i kritika i publika, a na njemu su gostovali Grammyjem nagrađeni St. Vincent i Beck. 

The Chemical Brothers, duo kojeg čine Tom Rowlands i Ed Simons jedan su od najpoznatijih britanskih bendova. Do sad su izdali osam studijskih albuma, od kojih se šest našlo na prvom mjestu najslušanijih u Ujedinjenom Kraljevstvu. Na streaming servisima su do sad skupili više od 300 milijuna slušanja. Njihovi najslušaniji hitovi “Galvanize”, “Go” i “Hey Boy, Hey Girl” zajedno su preslušani više od 120 milijuna puta.

Njihov najnoviji singl “Free Yourself” objavljen je netom prije bendova dva rasprodana koncerta u Alexandra Palaceu, jedne od najvećih koncertnih dvorana u Engleskoj s kapacitetom od 10 400 ljudi.