Veterani elektroničke glazbe nastavljaju niz novih singlova najnovijim “We’ve Got To Try” zbog kojih jedva čekamo kročiti na najbliži plesni podij.

Pjesma “We’ve Got To Try” u zaštitnom znaku britanskog dua od prvog takta stvara plesnu groznicu koje se teško riješiti. To je još jedan od singlova s nadolazećeg studijskog albuma “No Geography” kojeg možemo očekivati 12. travnja ove godine. Album je najavljen i singlom “Got To Keep On”, koji je do danas skupio više od šest milijuna streamova i čiji je spot režirao Oscarom nagrađeni redatelj Michel Gondry (“Vječni sjaj nepobjedivog uma”).

Još jedan spot stiže i za “We’ve Got To Try” , a on donosi priču o napuštenom psu koji postaje senzacija nakon što se upusti u natjecanje u popularnoj Formuli 1.

The Chemical Brothers ujedno su predstavili i remix ove pjesme naziva “WGTT15000BPM F1 NEEEUM MIX”, a koji je ubrzan na 15000 BPM-a zbog čega njegovo trajanje iznosi tri sekunde. Time se postiže zvučni efekt bolida Formule 1 koji se kreće velikom brzinom (zvuk NEEEUM), a upravo će to biti službeni zvuk Formule 1 koji će popularnom natjecanju dati novi zvučni identitet. Remix se može preslušati digitalno i na YouTubeu.

The Chemical Brothers jedno su od najvećih svjetskih imena elektroničke glazbe, a čine ga Tom Rowlands i Ed Simons. S radom su započeli u Manchesteru, a proslavili su se hitovima poput “Galvanize”, “Go” i “Hey Boy, Hey Girl”, koji su na streaming servisima poslušani više od 120 milijuna puta. Do danas su prodali više od 12 milijuna albuma, a ujedno su prvi pripadnici ovog žanra koji su osvojili nagradu Grammy.