18 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Legendarni The Morlocks imaju novi album!!!

Više od autora

- vl promo-Legendarni Leighton Koizumi, lider čuvenih The Morlocksa, kojega je magazin Spin još 1999. godine proglasio mrtvim, za inat im objavljuje još dva albuma – “Easy Listening For The Underachiever” iz 2006. godine, “The Morlocks Play Chess” iz 2011., a sad i ovaj najnoviji od prije mjesec dana naslovljen “Bring On The Mesmeric Condition”.

Trenutna Koizumieva destinacija je njemački grad Dusseldorf što je itekako olakšalo šefu njemačke diskografske kuće Hound Gawd! Records Oliveru Hausmannu povezivanje s ovom glazbenom legendom, te ga je u konačnici možda i nagovorio na snimanje novog albuma. Kako god bilo, to je veza urodila plodom zbog čega je pred nama novi sedmi album The Morlocksa naslovljen “Bring On The Mesmeric Condition”.

THE MORLOCKS, 2018 . / Photo: Francesco Meloni

Novi album donosi 10 posve novih pjesama od kojih je uistinu teško izdvojiti favorite: riječ je o klasičnoj The Morlocks ploči koja pršti od sirove energije, onakvom kakvu smo slušali na njihovim najranijim albumima “Emerge” ili “Submerged Alive”. Garage-punk-rock ili imaš ili nemaš, ili ga osjećaš ili pak ne a Leighton Koizumi je još jednom potvrdio kako je on jedan od mitskih i iskonskih izvora tog čarobnog zvuka, bilo da je riječ o Gravedigger V ili pak The Morlocks.

Za snimanje novog albuma Koizumi je okupio posve novu ekipu sastavljenu od prekaljenih majstora žanra kojoj sigurno nije morao objašnjavati kakav zvuk želi. Tako su se na gitarama našli Marcello Salis, koji je s Koizumijem već svirao u kultnima Gravedigger V, te drugi gitarist Bernadette koji je prethodno svirao sa Sonnyjem Vincentom i legendarnim The Humpersima. Za bas dionice se pobrinuo Oliver Pilsner koji je s bubnjarom Robom Louwersom već vodio ritam sekciju u The Fuzztonesima. Inače, Louwers je svirao i s Q-65 te s legendom Linkom Wrayom.

Sve do sad navedeno je apsolutno jamstvo kako na album ovog kalibra sigurno nećemo tako skoro naići pa bilo posve glupo ne skrenuti pozornost na jedan od najboljih ovogodišnjih alternativnih albuma.


Popis pjesama:

1. Bothering Me – 2:58
2. We Can Get Together – 3:14
3. Heart Of Darkness – 3:54
4. No One Rides For Free – 3:02
5. Down Underground – 2:59
6. Time To Move – 3:46
7. One Foot In The Grave – 2:39
8. High Tide Killer – 3:15
9. Easy Action – 4:06
10. You Don’t Know – 3:49


Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno