30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Legendarni Trobeci na koncertu u Tvornici kulture

Više od autora

- vl promo-
Trobecove krušne peći, najekstremniji predstavnici zagrebačke rock scene, majstori scenske groteske, seksa i apsurda dolaze u Tvornicu u subotu, 27. listopada.

“Trobeci su i nelogični i radikalni i nevini i grubi, a isto očekuju i od vas. Uzimajući neuobičajene opsesije i tenzije iz stvarnosti, oni ih još više izobličavaju i čine od njih izazivački važne opaske” (Polet, 1983.)

Turbulentna povijest Trobeca počinje još 1981. Godine. Tada osnovan bend izdvajao se od ostalih po vrlo intenzivnoj, konkretnoj i bučnoj varijanti rocka, što mu je davalo epitet avangardnog, a dodatnu težinu predstavljalo je samo ime. Naime nazvali su se po najpoznatijem serijskom ubojici u ondašnjoj Jugoslaviji, Metodu Trobecu, te načinu na koji je uklanjao trupla svojih žrtava. Grupa je najaktivnija bila u razdoblju do 1987. objavivši nešto demo snimaka i jedan live nakon čega prestaje s radom. U 90-tima kultna etiketa Kekele Aquarium objavljuje kompilaciju dotad neobjavljenih pjesama, a grupa se pod imenom Viva Glorio privremeno aktivirala 2005. godine. Početkom 2013. objavili su kompilacijski paket «S mukom žvaču trubadurov vrat» koji sadrži njihove skladbe, snimke uživo, demoe i videospotove.

Specijalni gosti su zagrebački rock trojac And The Kid.

Ulaznice u pretprodaji iznose 30 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 40 kn.

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno