10 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Lenny Kravitz objavio novi singl Low nastao u suradnji s pokojnim kraljem popa Michaelom Jacksonom

Više od autora

- vl promo-Iako su na prvo slušanje mnogi pomislili kako je Lenny pokušao izimitirati kralja popa, popularni Amerikanac je jasno istakao kako je Jakson s njim otpjevao “Low”.

Kravitz je oduvijek bio veliki fan Jacksona. Kao dječak je prisustvovao koncertu grupe Jackson 5 u Madison Square Gardenu u New Yorku Cityju, a 2001. godine je ispunio svoje snove kada je dobio priliku surađivati s Jacksonom. Tada su i snimili zajedno dijelove pjesme “Low”.

Uoči objavljivanja 11. albuma mnogi pitaju Kravitza zašto odbija saradnju s modernim hitmejkerima, a on jasno ističe kako mora zadržati svoje pravo lice.

“Nikada nisam radio na takav način, pratio trendove ili radio šta ljudi misle da bi trebao. Uvijek sam pravio muziku koja prirodno izlazi iz mene. Šta trebam raditi? Napraviti zamku od pjesme? Ne, ja to ne volim. Moram ostati ja”, kaže Kravitz.

Njegov album “Raise Vibration” će biti objavljen 7. rujna, a više detalja o albumu bit će poznato uskoro. Podsjećamo, Lenny iza sebe ima deset albuma, 15 turneja te 14 filmova. Njegov posljednji album je “Strut” iz 2014. godine. [Klix.ba]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno