23 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Leonardo DiCaprio kao detektiv Joe Petrosino protiv Crne ruke

Više od autora

- vl promo-
Loenardo DiCaprio (Black Hand, detektiv) [St]

Portal Deadline je objavio vijest da će Leonardo DiCaprio portretirati njujorškog policajca Joea Petrosina u istinitoj kriminalističkoj priči ‘Black Hand’ koju je napisao Stephan Talty. DiCaprio je ujedno i producent filma čija radnja donosi prikaz epskog rata između briljantnog njujorškog detektiva i najsmrtonosnije tajne organizacije u američkoj povijesti. Film će se snimati pod okriljem Paramount Pictures koji trenutno traga za scenaristom koji će knjigu adaptirati za potrebe velikih ekrana.

Oficijelni opis knjige koja će biti objavljena tijekom travnja glasi:

‘Tikom 1903, kriminalne aktivnosti iz New Yorka su se proširile duž cijele zemlje. Djeca italijanskih imigranata su kidnapirana, bombe su rušile zgrade, a deseci nevinih civila su stradali. Jeziva smrt nadvila se nad suce, senatore i bogataše, a počinitelji zločina su bili gotovo nevidljivi. Bio je prisutan jedino njihov zaštitni znak: Crna ruka. Uz pomoć tabloida, proključale su i etničke napetosti. Onaj koji je čvrsto stajao između uznemirene američke javnosti i bezakonja Crne ruke bio je Joseph Petrosino. Zvali su ga italijanski Sherlock Holmes i bio je poznat kao uporni, inteligentni detektiv i majstor prerušavanja. Dok se bizarne kriminalne aktivnosti Crne ruke šire i izvan New Yorka, Petrosino sa svojim odredom, sastavljenim od policajaca italijanskog porijekla, kreće u potragu za članovima tajne kriminalističke organizacije prije nego što anti-imigrantsko raspoloženje ne eksplodira i rezultira katastrofom. Potraga će Petrosina odvesti i do samog sjedišta mafije, Sicilije.’

Stephan Talty je nagrađivani autor, poznat po ‘Agent Garbo’, ‘Empire Of Blue Water’ i drugim književnim djelima koja su utemeljena na stvarnim osobama i događajima. Po njegovim knjigama, snimljeni su filmovi ‘Kapetan Phillips’ i ‘Granite Mountain’. Autor je i dva psihološka trilera, među kojima je i NY Times bestseler ‘Black Irish’ čija je radnja smještena u njegov rodni Buffalo, NY.

Ostvarenje Black Hand produciraće Jeremy Bell, Ellen Goldsmith-Vein i Nathaniel Posey. [Filmofil.ba]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno