-1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Lijevo-liberalna koalicija na prosvjedu protiv HDZ-a

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Zagrebu je danas održan najavljeni prosvjed u organizaciji 11 parlamentarnih stranaka: SDP, Socijaldemokrati, Možemo!, Fokus, IDS, Reformisti, Centar, GLAS, SsiP, RF i HSS, a pridružili su im se i Hrvatski laburisti-stranka rada te PGS, koji nisu zastupljeni u parlamentu.

Uz jedinstvenu poruku Dosta je – odmah na izbore, zatražena je smjena vlasti, smjena vladajućeg HDZ-a na čelu s premijerom Andreom Plenkovićem. Izglasavanje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, istaknuto je danas, bio je povod za prosvjed, ali to je samo kap koja je prelila čašu. Stambeno pitanje mladih, zdravstvo, iseljavanje i korupcija, problemi su hrvatskoga društva koje nužno treba rješavati. S prosvjeda “Dosta je! Idemo na izbore!”, prenosi HRT, čelnici stranaka i okupljeni poručili su – dosta je korupcije, laži, manipulacija, zapošljavanja preko stranačkih iskaznica…


Prosvjedni skup oporbe i poruke koje traže da ode s vlasti, na upit novinara komentirao je premijer Andrej Plenković, koji je danas sudjelovao je na svečanosti porinuća broda Gradnja 527 u riječkom brodogradilištu 3. maj. Prosvjed je nazvao radikalno lijevim skupom te rekao da je pokazao kako imamo dvije političke Hrvatske, prenosi HRT.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno