12 C
Vinkovci
Četvrtak, 13. lipnja 2024.

Likovna radionica Dječjeg doma Sv. Ana vratila se u Supetar nakon jednogodišnje pauze

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Nakon što je uslijed pandemije prošle godine bila odgođena, ovogodišnja 26. likovna radionica Dječjeg doma Sv. Ana u tijeku je u Supetru uz poštivanje svih potrebnih epidemioloških mjera. Na tradicionalnoj ljetnoj radionici ove su godine sudjelovali akademski umjetnici Željko Ašperger, Goran Kujundžić, Josip Mijić, Iva Muškić, Lidija Terzić, Andrej Tomić i Marko Šošić kao umjetnički voditelj. Svi su oni i likovni pedagozi, pa je poseban naglasak stavljen na odgojno-obrazovni aspekt u procesu kreativnog stvaralaštva.

“Na veliko zadovoljstvo svih sudionika, umjetnici se uz svoj stvaralački rad, koji će obogatiti postojeći fundus Doma, ponovno mogu družiti s djecom i potaknuti njihovo umjetničko izražavanje u unaprijed osmišljenim radionicama. One su redovito odlično prihvaćene od strane djece svih uzrasta, a značajne su za razvoj njihovih emocionalnih i socijalnih kompetencija”, objašnjava ravnateljica Zrinka Mikić.


Izložba umjetničkih i dječjih radova bit će prikazana u nedjelju, 15. kolovoza, pokraj supetarske župne crkve u večernjim satima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno