6 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

U listopadu izlazi šesti studijski album Norah Jones

Više od autora

- vl promo-

m_norah-jones_carry-on-najavljuje-day-breaks_ST_IS

Norah Jones vraća se jazz korijenima novim singlom ‘Carry On’ – prvom pjesmom s iščekivanog studijskog izdanja ‘Day Breaks’ (Blue Note / Universal).

‘Day Breaks’ šesti je studijski album Norah Jones, a u Hrvatskoj ga očekujemo 7. listopada. Svojim zvukom i duhom povratak je debitantskom izdanju ‘Come Away With Me’ (2003.), kojim je Norah osvojila širu publiku. Novi album donosi 12 pjesama – devet autorskih u čijem nastajanju su pripomogli Sarah Oda i Pete Remm te tri obrade skladbi Horacea Silvera, Dukea Ellingtona i Neila Younga.

Singl ‘Carry On’ dobio je i prateći videospot.

‘Imala sam bebu i bila budna usred noći. Pjesme su mi prolazile glavom i pokušavala sam ih snimiti dok sam hranila bebu. U kuhinji imamo klavir tako da su pjesme koje su snimane za album nastale na njemu.’ kaže Norah te nadodaje ‘Nakon prvog albuma sam se udaljila od klavira. I dalje sam ga svirala, no bila sam više inspirirana skladati i snimati na gitari. Bilo je jasno da ću nove pjesme i na albumu odsvirati na klaviru, pošto nisu pjesme za gitaru. Stvarno sam uživala.’

Osim što se vratila jazz korijenima, Norah Jones za novo izdanje ponovo je udružila snage s glazbenicima s kojima je surađivala i na debitantskom izdanju. Norah i Eli Wolf su se bavili produkcijom, a na snimanju su im se pridružili Brian Blade (bubnjevi) i njegov kolega Chris Thomas (bas gitara).

‘Brian mi je zaista bio važan za ovo izdanje. Nevjerojatan je bubnjar. Željela sam nekog tko će donijeti drugačiju vibru i drugačije stilove, a da sve bude prirodno. Željela sam ritam sekciju koja funkcionira prirodno, koja se poznaje.’ veli Norah.

Iščekivano studijsko izdanje ‘Day Breaks’ hrvatskoj je publici dostupno u prednarudžbi putem digitalnih glazbenih servisa.

VIDEO: CARRY ON

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno