FOTO: Turistička zajednica općine Nijemci

Središnji park u Nijemcima u nedjelju je bio pun gostiju i prijatelja koji su posjetili ovu općinu, a kako bi mogli uživati u programu manifestacije “Ljetna večer u Srijemu”. Organizator ove manifestacije je Turistička zajednica općine Nijemci, koja je prilično aktivna i koja ima želju u taj dio Srijema privući što veći broj posjetitelja. “Želja nam je upotpuniti sadržaje koji bi doveli i nove goste u naš kraj, koji nam pak najčešće dolaze zbog vožnje našim brodom “Sv. Katarina”, koji od prošle godine, u ljetnom periodu, redovito plovi nedjeljom. Lani smo ostvarili i povećanje broja posjetitelja od 42 posto”, ističe direktorica Turističkog ureda Katarina Šarkić.

Posjetitelje su posebno oduševili ulični zabavljači Mak teatra iz Zagreba, čiji je nastup potrajao nekoliko sati, a najmlađe su zabavljali klauni s raznim cirkuskim točkama i rekvizitima. Djeca su mogla sudjelovati i u radionici izrade predmeta od šuške, gdje im je voditeljica Greta Šarkić pokazala kako, među ostalim, izraditi lutke od tog materijala.

Najzanimljivije je ipak bilo na natjecanju u povlačenju konopa, u kojem je, pod mentorstvom konopaša iz Privlake, snage odmjerilo pet ženskih, pet muških i dvije dječje ekipe s područja Općine Nijemci. Pobjedu su odnijele žene iz Donjeg Novog Sela i muška ekipa iz Lipovca, a za nagradu su dobili dnevnu ulaznicu za bazen i saunu na Plivalištu Vukovar i lokalne suvenire. Posjetitelji su u noćnim satima, uz zabavnu glazbu, mogli uživati i u programu Fire show Mak teatra.