18 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Ljeto u Ivankovu: “Niče ljubav, diše život slavonski!”

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U okviru “Ljeta u Ivankovu” obilježava se i Dan općine Ivankovo. Na sam Dan općine, 26. lipnja, odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima, dok je prigodni svečani program upravo u tijeku na ŠRC “Grac”. Na pozornicu su prvi izašli domaćini, KUD “I.G. Kovačić” Ivankovo. Uz njih nastupaju još tri domaća KUD-a, “Seljačka sloga” Ivankovo, “Sloga” Retkovci i “Razigrana Šokadija” Prkovci te gosti: KUD “Petefi Šandor” Čakovci i TS “Dike”.

U kulturno-umjetničkom programu u ulozi voditelja i glumaca nastupaju članovi ansambla Kazališta “Mika Živković” Retkovci: Josipa Jurković i Zdravko Šinjori PiKo, a autor scenarija je Marko Sabljaković, redatelj i predsjednik Kazališta. Program je nazvan “Niče ljubav, diše život slavonski!” i posvećen je slavonskom selu i ljudima – Slavoncima, Šokcima, “koji utkaše dušu u negdašnji život na tlu plodne nam slavonske grude… Život koji čuvamo od zaborava!”

Danas je u Ivankovu održana i svečana sjednica Općinskog vijeća, a cijeli ovaj dan posvećen je hrvatskim braniteljima te se obilježava i kao Dan branitelja.

Program “Ljeta u Ivankovu” započeo je 16. lipnja, a traje sve do 19. kolovoza i izuzetno je bogat i raznolik, a sva događanja su besplatna, ističe načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević.

Na ŠRC “Grac” postavljen je i video zid na kojem Ivankovčani prate Vatrene na Svjetskom prvenstvu u nogometu, pa tako i večerašnju utakmicu s Danskom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno