Jučer je u Zagrebu održan 19. izbor Najuzornije hrvatske seoske žene za 2018. godinu, koji se održava svake godine povodom Svjetskoga dana seoske žene (15. listopada). Ovogodišnji izbor okupio je 20 kandidatkinja iz 13 hrvatskih županija i Grada Zagreba koji je ujedno i domaćin jer je prošlogodišnju titulu najuzornije hrvatske seoske žene ponijela Renata Bedeković iz naselja Jakuševac. Izbor je organizirala Udruga Uzorne hrvatske seoske žene na čelu s predsjednicom Katicom Jerleković, a eurozastupnica Petir je i ove godine kao nagradu za pobjednicu izbora osigurala put u Bruxelles i posjet europskim institucijama.

Laskavu titulu Najuzornije seoske žene za 2018. godinu ponijela je Melita Vrbanek iz Ozlja. Prvom pratiljom proglašena je Božica Perić iz Viškovaca, a titulu druge pratilje odnijela je Ljiljana Kolarec iz Bapske, jedina predstavnica Vukovarsko-srijemske županije.

Ljiljana je jedina žena koja se javila na ovogodišnji Poziv Vukovarsko-srijemske županije i to joj je omogućilo direktan prolazak do izbora za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu 2018. u Zagrebu. Dolazi iz Bapske, udana je i majka troje djece. Poduzetnica je koja se bavi poljoprivredom na obiteljskom gospodarstvu i aktivna je članica ”Udruge lovkinja”. Članica je i OPG-a koji se bavi ratarstvom na 150ha zemlje, a koliko je talentirana pokazuje i činjenica da se bavi rukotvorinama i prenosi te običaje na mlade naraštaje. Zahvaljujući svome radu i trudu, nagrađivana je brojnim medaljama i priznanjima.