21 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Logan (2017.)

Više od autora

- vl promo-


Kraj jedne ere je uskoro ovdje. Radnja filma smještena je u budućnost 2024. godine, Logan i profesor Charles Xavier moraju se pomiriti s nestankom X-Mena, korporacijskim vođom Nathanielom Essexom koji vodi svijet u propast, Loganovim gubitkom moći samoregeneracije, i Xavierovim Alzheimerom.

Umoran Logan brine se za bolesnog Profesora X skrivajući se na meksičkoj granici. No, Loganovi pokušaji da se sakrije od svijeta i svoje ostavštine padaju u vodu kad se pojavi mladi mutant, djevojčica Laura Kinney, ženski klon Wolverina, progonjena od strane tamnih sila…

Vizionarski scenarist i redatelj James Mangold predstavlja zaključno poglavlje filmske sage o jednom od najvećih strip junaka ikad. Hugh Jackman ponovno je i po posljednji put preuzeo ulogu Wolverinea u dramatičnoj priči o požrtvovnosti i iskupljenju.

‘Htjeli smo snimiti nešto što će biti drugačije i novo’, rekao je Jackman, ‘jer mi se čini da je snaga X-Mena i Wolverinea u njegovoj ljudskosti, a ne supermoći. Istražujući njegov lik po posljednji put, htio sam istražiti do srži tko je on kao osoba, a ne samo što sve njegove kandže mogu učiniti.’

Jackman je od samog početka uvijek znao točno kako pronaći Loganovu ljudskost ispod njegove grube i okorjele vanjštine. Glumac je sa svojom promišljenom i dubokom glumom napravio puni krug s ovim likom – agresivni usamljenik koji je stalno imao cigaru u ustima danas je odani suborac koji je spreman sve žrtvovati za ono u što vjeruje.

Kritičari diljem svijeta su nahvalili film, a posebno ih je oduševio uvid u Loganov unutarnji svijet te izvrsna akcija.

Originalni naslov: Logan

Video distribucija: Menart, 2017.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno