21 C
Vinkovci
Četvrtak, 18. kolovoza 2022.

Lorde predstavlja još jednu novu pjesmu i donosi detalje albuma Melodrama

Više od autora

- vl promo-


Lorde (Green Light, novi singl) [cover]Nakon objave najavnog singla ‘Green Light’, Lorde je predstavila novu pjesmu, naziva ‘Liability’ te otkrila datum iščekivanog studijskog izdanja ‘Melodrama’ (Universal Music).

Tekst nove pjesme pisali su Lorde i Jack Antonoff, u suradnji s kojim se pobrinula i za produkciju. Pjesma ‘Liability’, kao i najavni singl ‘Green Light’ naći će se na iščekivanom studijskom albumu ‘Melodrama’, koji u Hrvatskoj očekujemo 16. lipnja, a već je dostupan i u prednarudžbi putem Google Play digitalnog glazbenog servisa.

Naslovnicu iščekivanog albuma ‘Melodrama’ naslikao je Sam McKinniss, a Lorde kaže kako novi album govori o njenom prvom velikom prekidu veze. Također, nadodaje kako nije navikla pisati o ljubavi te da joj je trebalo neko vrijeme dok nije shvatila kako pisati pjesme na tu temu. Produkcijom izdanja bavili su se Lorde, Jack Antonoff i Frank Dukes, a materijal je sniman u Jackovom stanu te kultnom Electric Lady Studios.

Novi album naslijedit će njen iznimno uspješan prvijenac ‘Pure Heroine’ iz 2013. godine. Upravo se te godine tada 16-godišnja Lorde, pravog imena Ella Yelich-O’Connor, svijetu predstavila singlom ‘Royals’, koji je diljem svijeta obojan u platinastu boju, a koji ju je zajedno s albumom prvijencem postavio u svjetsku glasnogovornicu svoje generacije. Sam album nagrađen je Grammy i BRIT Award priznanjima te je prodan u više od 4 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Postavši ‘glasom svoje generacije’, David Bowie ju je jednom prilikom opisao kao ‘budućnost glazbe’, a upravo je na zamolbu njegove obitelji nastupila na BRIT Awards 2016 gdje je izvela zamijećeni tribute ovom glazbenom velikanu.

LORDE: GREEN LIGHT [2017]

LORDE: LIABILITY [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno