Globalno priznati skladatelji i pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, glazbenici iza projekta LP Duo, izuzetno su uspješnu godinu priveli kraju prvim izdanjem pod imenom LP Elektro. Riječ je o izuzetnom studijskom albumu naziva “We Have To Talk”, na kojem se nalazi sedam novih pjesama retro-futurističkog zvuka. Hrvatska publika album može slušati u radijskom eteru, i glazbenim platformama.
Naziv “We Have To Talk” inspiriran je stihom iz pjesme “Wedding Duet”: “LP Elektro sadrži tekstove i time stvara konkretniju sliku, dok je LP Duo u tom smislu apstraktniji. “We Have To Talk” postavlja pitanja u kontekstu komunikacije između ljubavnika, gdje se misli na najrazličitije oblike ljubavi i odnose koje čovjek prolazi tijekom svojeg života. Riječ je o komunikaciji u svim oblicima odnosa. Na kraju dana, moramo sjesti i popričati“, objasnili su Sonja i Andrija.
LP Duo, 2019. | Foto: Marko Milovanović | Universal Music
LP Elektro su kao uvertiru u svoje prvo izdanje predstavili dva singla. Riječ je o energičnim, vokalno-instrumentalnim pjesmama “Teleportation” i “My Love”, koje su dobile pripadajuće spotove. “My Love”, čija je tema problem nedostatka komunikacije između ljubavnika, kao singl je predstavljena početkom studenog.
Digitalno izdanje albuma u narednom će razdoblju biti dostupno i u fizičkom obliku, na CD i vinil formatu, a do tada imamo priliku upoznati retro-futurističku stranu ovog maestralnog dua, zajedno sa zvukovima koji nastaju kroz stare, analogne instrumente kojima je pristupljeno na moderan način.
Sanja i Andrija jedinstveni su glazbenici koji su karijeru započeli klasikom, za koju ističu da se morala unaprijediti i zvučati baš onako kako je oni doživljavaju. Nakon što su pokazali da ne postoji granica koja će ih kreativno ograničiti, oformili su projekt LP Elektro s ciljem da klasičnu glazbu približe popularnoj. Zahvaljujući toj viziji, LP Elektro stvara profinjenu i suvremenu elektroniku koja kombinira klavijature, dance ritmove te konceptualne i romantične tekstove.

“We Have To Talk” – popis pjesama
  1. Teleportation
  2. My Love
  3. No No No
  4. My Prince
  5. Miss You
  6. Meantime
  7. Wedding Duet