16 C
Vinkovci
Utorak, 26. rujna 2023.

Luce snimila spot za pjesmu Početak

Više od autora

- vl promo-

Jedna od vodećih imena hrvatske mlađe kantautorske scene, Luce, pobrinula se da nam naredni ljetni period upotpuni pravom glazbenom slatkoćom, pustivši nam ovih dana još jednu pjesmu sa svog nadolazećeg dugoočekivanog albuma prvijenca koji pod nazivom “Susret” izlazi sredinom rujna.

Svojpeti službeni singl pod nazivom “Početak”, Luce je napisala u koautorstvu s još dvije osobe, čiju glazbu udruženo potpisuju Matej Milošev, Miro Gugić i Luce, a tekst Matej Milošev koji je i inače njen učestali suradnik (violončelo):

“Luce i ja već se godinama poznajemo i surađujemo, a s Mirom sviram u bendu (Nina Kraljić). Volim i cijenim oboje i nekako se samo od sebe nametnulo da zajedno napravimo pjesmu. Osim što se zove “Početak”, ova pjesma za nas predstavlja i neke druge, doslovne početke.” –  istaknuo je Matej.

Mlada glazbenica Luce o pjesmi kaže sljedeće: “Prije nepuna dva mjeseca u eter sam pustila skladbu “Još i sad” i ujedno predstavila svoje nove suradnike. “Početak” je pak pjesma koja se nadovezuje na cijelu priču te svojim zvukom korespondira s predstojećim ljetnim danima. Nastala je kroz jedno druženje kod Mateja doma, kad smo Miro, on i ja zajedno “jammali” na tekst koji je već postojao. Pjesma opisuje maštanje i sanjarenje o bijegu u svijet u kojem je sve divno i ružičasto. Producent Srđan Sekulović Skansi je to dočarao zvukom, a redatelj spota Luka Nižetić slikom, pošto smo spot snimali na predivnom i pomalo nerealnom Visu.”

U NLO studiju pod budnim okom producenta i aranžera Srđana Sekulovića Skansija odrađuje se posljednja faza snimanja Lucinog albuma s kojeg su, podsjetimo, javnost već predstavljene skladbe “Vraćam se”, “Otkucaji”, “Bar još tren” i aktualna “Još i sad”.

Ovom prilikom najavljujemo i njegovu službenu koncertnu promociju 19.10. u prestižnom prostoru Velikog Pogona Tvornice Kulture. Uz pratnju svog uigranog benda i posebne goste, Luce će uvesti publiku u svoj svijet emocija. Jedinstvena interpretacija te impresivno moćni, unikatni, magični vokal učiniti će, ne sumnjamo, ovu glazbenu večer još posebnijom.

Mlada kantautorica vedrog duha, prije tri godine osvojila nas je i hipnotizirala svojim melankoličnim zvukom s EP-ija ‘U bojama’, nakon čega je uslijedio prvi solistički koncert u rasprodanom Malom pogonu Tvornice, poziv glazbene dive Josipe Lisac za gostovanjem na tradicionalnom koncertu u čast Karlu Metikošu, nominacija za Best Music Act 2016. na MTV Adria, a iste godine u ruke joj je predana i nagrada za kantautoricu godine u Music Pub-u Zlatka Turkalja Hrvatskog radija.

Ne skrivajući svoje emocije, iskreno i ogoljeno, a opet kompleksno, Luce će se suptilno otvoriti publici kroz svoj dosadašnji rad koji je tijekom pet godina djelovanja prikupio respektabilan izbor pjesama. “Možda mi”, “Na oblaku”, “Nakon dana tog”, “Sama ostajem” postali su njene koncertne perjanice, ali i recentni singlovi polako preuzimaju čvrstu poziciju nositelja njene umjetničke i glazbene prepoznatljivosti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno