14 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Lucija Cestarić iz OŠ Vladimira Nazora izborila europsko finale Hippo natjecanja

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Lucija Cestarić, učenica 7.b razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Vinkovci, uspjela je izboriti europsko finale Međunarodnog natjecanja Hippo koje okuplja više od 60 zemalja diljem svijeta, a koji za cilj ima promociju engleskog jezika i međunarodnu suradnju.

Nakon školske, a potom državne razine, Lucija se svojim znanjem i upornošću te uz pomoć mentorice Gabrijele Romić, uspjela plasirati na europsku razinu natjecanja zajedno s još samo 12 učenika iz Republike Hrvatske. Već 18. svibnja sa svojom mentoricom putuje u Italiju, u Lido di Jesolo, gdje će biti održana europska kvalifikacijska razina natjecanja. Testirat će se četiri jezične vještine: čitanje, slušanje, pisanje i govor.

Ako Lucija bude uspješna u Italiji, pred njom je svjetska razina natjecanja koja će u rujnu biti održana u Rimu, također u Italiji.

Na natjecanju je ove godine sudjelovalo ukupno 67.750 učenika iz 60 različitih država.

“Ovo je veliki uspjeh za našu školu i mentoricu Gabrijelu Romić jer je već treći učenik izborio sudjelovanje na ovoj razini natjecanja. Godine 2018., danas srednjoškolac, Filip Marunček sudjelovalo je na finalnoj razini natjecanja u Italiji, kao i učenica Iva Milković 2020. godine”, poručili su iz ove vinkovačke škole.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno