22 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

“Luda Remixes” EP Ide Prester je vani!

Više od autora

- vl promo-
foto: PDV promo

Od samih početaka u Lollobrigidi, svojim nevjerojatnim optimizmom i pozitivnom energijom, Ida Prester već 18 godina romantičnim plesnim hitovima drma glazbenu scenu, radijske postaje i festivalske pozornice. Zanemarujući kritike okoline, neopterećena i uvijek vjerna sebi, krenuvši u samostalne vode prije nekoliko godine, krenula je i njena transformacija iz buntovne punkerice u mirnije pop indie-tronic vode, zadržavši i dalje svoju specifičnu originalnost i dosljednost u nastupima i tekstovima. U suradnji s pocket palmom, 2020. godine izbacuje atmosferični pop-synth singl “Luda” kojim se publika odmah zarazila, pa ga je Ida ubrzo prepustila domaćim producentima koji su napravili tri svoje verzije.

U izdanju PDV-a EP “Luda Remixes”, s originalnom pjesmom i još tri nova remiksa, onaj Ilije Rudmana, zatim Time To Sleep remix Karla Pavlovića, te izvrsni “I Wanna Be Your Dog” remix Hrvoja Štefovića Štefa, od 18. veljače je dostupan na streamingu, ali i na lathe-cut 12″ vinyl.

Izvršni producent izdanja je doajen klupske scene Marijan Felver, koji otkriva pozadinu cijelog projekta: “Da dugo čekanje ne mora nužno biti loše, dokazuje novi Idin EP. Ideja da se promocija novog singla “Luda” napravi u neuobičajenom mjestu za takve prilike – noćnom klubu, potaknula je razne ideje. Prva od njih bila su prikladna prateća izdanja, remixevi koje će napraviti prestižni domaći producenti. S Idom sam oko toga kliknuo na prvu, a izbor onih koji će je postaviti na plesnim podijima nametnuo se sam od sebe. Emocija koju prepoznajem kod ljudi uvijek mi je bila najvažnija, a upravo to, osim u Idinom, nalazim u radu Ilije Rudmana, Karla Pavlovića (Time To Sleep) i Hrvoja Štefotića – Štefa. Bez obzira što je od ideje do objave EP-a s remiksevima prošlo dvije godine, sve se skupa nekako ipak dogodilo u pravom trenutku jer osim što je cijeli projekt spoj izvrsnih ljudi, sve je skupa sjajna najava nadolazećem Idinom albumu.”

Svojim upornim radom i strašću, Idine poletne plesne melodije i minimalizam u pjesmama, jezgroviti tekstovi i jedinstvena estetika napravili su od nje jednu od pravih ikona domaće pop scene.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno